Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, July 3, 2010

sape yg rajin tangan.. sila komen sat

Assalamualaikum...

Dua tiga hari lepas.. sy cam terkurung dalam kandang, PC kat office rosak...
~ nampak sangat ahkak rajin buat 'keje' sampai KO hard disk tuhhh :) rajin sungguh kannn?

.. sesungguhnya sy bebetul cuak, sebab sy TAK BUAT BACKUP walau sikit pon. Dengan hasil kerja office yg dah setahun punya akaun, dengan kerja 'sendiri' 50% siap utk nota 20: maxi, twisted neck, nursing wear. Mujur nota 19: baju kurung modern, empire line, kain selisih, getah keliling yg dah siap itu sy ada copy masuk email.

Bawak pi kedai, dapat jugak budak tue buat save keluar. Keje2 office semua selamat.. tp nota 20 tak berjaya, huhuhuuu sedihh. Tapi sy redha, sebab selalu2nya... benda yg sy kena buat utk kali kedua, lagi ok & lagi menjadi. I'allah sy masih ingat polanya cam mana.

Dan kini, sy mengutip cebisan2 yang tinggal & menyusunnya satu persatu...

Apa sy buat masa tak dak PC tue? Office hour sy mengemas, sulam2 baca Jaja & Din utk 2nd round & ia masih juga tetap membuai perasaan..

* "Faiza"
# "Ya?"
* " Tak dak apa, saja nak biasakan memanggil.. supaya lekat di hati"
~ oooohhh... din nie saja tau, buat ahkak cair :p.

Nie adalah idea sat lagi.. suh kekasih panggil nama betui.. supaya lekat di hati, kuikuikuii..

Waktu lunch & sejam sebelum balik.. sy pulun gunting baju. Dan salah satunya jubah modern, maxi, nursing wear ini..



.. jubah nie ada jantan, ada betina. Yang ini betina & jantannya kain kosong kaler ungu cam yg sy jait kat tangan sikit tuh. Jantan tue bakal jadik baju kemeja.



Mulanya ingat nak buat ruffle kat leher cam ruffle mania tuh, guna kain yg ungu kosong tue. Tapi tangan sy dah buat yg kedut2, cam over pulak.. sini ruffle, sama kedut.. sure semak.

Sy dah lama teringin buat tangan cam gini, tapi kesudahannya sy pakai & nampak buruk.. sekali tengok cam baju tido, dua kali tengok cam hantu bungkus pon aderr..
~ ayooohhhhh mulut ahkak! amit2 kata org jawa :p :p



So, sape yg rajin tangan.. sila komen sikit kat ruangan comment di bawah nie. Sama ada :
1. kekalkan cam gitu, atau
2. pendekkan hujung tangan tuh, jangan bagi kembang sangat.. atau
3. zass gunting buat tangan biasa sajork.
Komen & cadangan dengan syarat, kain ungu kosong harus dimasukkan pada jubah nie... biar ada connection antara betina ngan jantan! Meahahahaa..
~ tuuhhh dia, nakkan komen pon bersyarat bagaii.. ahkak nie la!

Pada empire lina jubah nie.. sy potong bentuk ^. Kalau nak tambah aksesori, boleh jer jait bias seam pada garis ^ tue. Tapi sy pilih tak buat sebab nanti ketara sesangat, takut nanti org dok usya area tuh. Meahahahaha... macam orang teringin!
~ kalau aset mencanak takpe gak yer cakap cam tue, hakikatnya pipih sajorkk, bajet tinggi lah fulakk :p

OOhh ya, abaikan tangan baju sebelah lagi yang ala compang camping tue.. itu kesan ujikaji sy yang tak menjadi.. sy geram, lalu sy carik-carikkan dan cucuh kat api..
~ nnggeee.. ahkak tipu!
**sesungguhnya setting PC baru nie sungguh menyakitkan mata & hati.. cucuh kat api jugak karang... acah jer :p

4 comments:

xyla said...

tgn kita mmg gatai nak bg komen...potong jer skit tgn kat lengan tu..tinggalkan dlm 1 inci....molek dah tgn....

IbuAmirAmirah ;P said...

betoi2..saya setuju gak..cantek dah ropol2 tu..cuma pendekkan sikit...

heheh...pengikut kak azima yg baru nih...

azima said...

che xyla & inu amiramirah~~
tq tq atas komen.. :) sy dah mekap2 dah baju tue & tgh buat value added :p dah siap nanti sy tunjuk..

Sellynna said...

ala telambat ke nak komen.. adeh

sy punya pendapat..

lengan tu pendekkan sket & belah ujungnya.. pastu kain plain tu jahit kt lengan, cam double layer la.. tp plain tu bagi pnjg sket dr lengan..

marveles gitu!~