Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, July 6, 2010

tak payahlah berangan DIY bagai kalau... PEMALAS!!

EDIT: 06/07/2010

-- KELAS INI DITUTUP...

PESERTA YG SEDIA ADA... SILA SIAPKAN JAHITAN SEHINGGA 31/07/2010..

YANG LEWAT, SORRY TO SAY.. SY AKAN KICK DARIPADA BLOG

___________________________________

Assalamualaikum..

Menengokkan tajuk cam mulut hebiaq sangat kan?
~ kekekukukkikik... habih la, rasa2 pakat tergeliat lidah menyebut mulut hebiaq tue, makna apa plak tue?? ok, mulut hebiaq tue diambil daripada bahasa Jerman, tapi hanya orang2 utara semenanjung tanah Melayu sahaja yang pakai nnggeee..

ok, maknanya.. cam jahat mulutlah. Dok mengata orang tue pemalas, orang nie pemalas.. cam ahkak ajer yang rajin yer tak?

Itulah header untuk blog private untuk aktiviti jahitan iaitu http://sewitforyourself.blogspot.com/
~ ia private, tak perlu klik sana :p..

Blog ini menempatkan aktiviti2 jahitan yang mudah-mudah & anda boleh ikut aktiviti ini secara FOC. Cuma ia sy buat private untuk memudahkan sy pantau & mengelak gangguan soalan yang tak ada hujung pangkal...
~ yang sentiasa bertanya itu ini, tapi habuk pon tarakkk :p

Untuk aktiviti pertama ini, sy buat aktiviti jahit kain kembang payung. Kain nie kalau buat guna kain jeans, cotton.. boleh pakai utk santai2. Kalau dapat printed lycra cecantik.. boleh pakai gi office & kalau guna kain lace atau songket.. boleh buat pakaian pengantin. Boleh nampak tak cam mana nak variasi kain tue sekarang?

Aktiviti nie sy buat berkumpulan (2 orang). Sy akan bentuk kumpulan & masing2 akan pakat cam mana nak buat nanti.. bincang sama sendiri. Sebab dalam aktiviti nie sy hanya bagi tahu macam mana nak ukur, pola & cara nak gunting. Cara jahit sy tak bagi.. sebab kain nie simple. Cantumkan 8 keping/panel, jahit zip & pasang pinggang, dah siap!

So, bagi yang ingin join aktiviti ini, sila email kepasa sy di : azmaildani@yahoo.com & sy akan invite masuk blog tue nanti. Tapi...

... sy nak ingatkan : usaha itu penting, kalau tidak tak payahlah berangan DIY bagai kalau... PEMALAS!!

14 comments:

Sellynna said...

huhu pedih kak baca tajuk blog tu.. hahah

takpe.. usaha tangga kejayaan ye tak?

saya pon berharap saya tak hangat2 taik ayam..

azima said...

sellynna..

pedih kan? ala2 disayat sembilu ditaburi garam halus pulak tue... ngggeee..

~ok pelajar dah siap kain?
* belum cikgu.. nanti tunggu kami free..

setahun kemudiann..

~ok pelajar dah siap kain?
* belum cikgu.. kami masih tunggu bila kami free..


5 tahun kemudiann..

~ok pelajar dah siap kain?
*... (senyap sunyi)


--------------


~ok pelajar dah siap kain?
* belum cikgu.. nanti tunggu kami free..

~uuoollss ingat, uuoollss ajer yang tunggu masa free? macam iooollss nie free sesangat? tak payahlah nak berangan bagai DIY kalau.. PEMALAS. iooolllss tak kira, read ioollss punya bibirr.... minggu depan iiiooolls nak tengok hasil, send pic to my email ASAP.
(disertai dengan efek asap berkepul2 daripada hidung)

seminggu kemudian..

~ boleh jugak siap. sajaer tau dorang nak iooolls berASAP sampai nak tercabut susuk ikan sardin iioollsss baru nak gerak
(cakap dlm hati sambil buat senaman tepuk2 bawah mata)

~~ yg mana lebih berkesan?

Azurina Indah said...

Zura... sy nak join..
Invite me rinacomel79@yahoo.com

azima said...

che rina.. dah send email

misa said...

salam..

azima..

saya nak join juga boleh?


ribbonrepublic@gmail.com


tqvmmmmm!

azima said...

che misa..
check email yer.. tq

misa said...

tima kasih..

Rya Rizyana said...

azima...
nak join jgk...

azima said...

Rya Rizyana...

kelas FOC nie sy dah tutup & buka kembali lepas raya. nanti send email dah buka nanti sy invite. tq

Anak DuKu said...

salam,
klu nk joint msih bleh ke? berminat sgt nk joint nih..

Anak DuKu said...

nk joint..nk joint... bleh lg ke? email sy --> duku43@yahoo.com tq.. =)

azima said...

Anak DuKu ...
sy lom buka lagi utk kelas nie.. masih berhari raya lagi :p

jue said...

bleh tak saya nak masuk blog sewitforyourself.blogspot tu.

sy beginner, baru masuk kelas jait.. amat berminat, tapi sy dok kelantan..

keretakura@yahoo.com

azima said...

che jue... utk kelas online FOC tue sy lom buka lagi... selalu2 klik blog sy, nanti buka aktiviti tue & join keh..
buat masa skrg nie tgh sibuk sket..