Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, June 21, 2011

Sewing party...ada ker yang nak join?

Assalamualaikum...



Semalam kawan sy ajak join gerai jualan di sekolah, sy teringin tapi sy tak pernah menjual offline direct macam nie. Rasa macam mana ntah.. segan, kulit muka tak berapa tebai. Nggeeee...

almaklom... pemalu!

~ kihkihkih...

Sy gagahkan jugak lah, tapi nak kena berteman.. buat peneman tebalkan kulit muka :p Nie kira langkah pertama sy.. jadi kalau nanti nak tengok baju-baju yang sy jual secara direct, boleh pi sana... tak beli pon takpa, bagi peramai pon jadiklah... nak tengok sy pon boleh!

~ .. artis kah? atau anak dara kah? kahkahkah..


Makanya balik kerja semalam.. sy pulun jahit baju yang sy dah potong, punya pelekoh baju.. peluh keluar besaq-besaq kambin, beranak sungai.

~ sy tipu.. tapi serius puas, rasa ringan badan... dah burn berapa kilo gamaknya tuh wiiiiiiiiii.

Dapat 6 helai baju, sesambil tue prepare order pola. Yang kainnya sy dah sub hantar jahit kat jiran sy sebelum nie.

Dah berpeluh, lapaq lah pulak.. kebetulan lauk ada balance sikit, pukul 5 pagi makan nasik pulak dahhhh... lepas tue teman orang sahur, cicah roti la pulak. Aduhaiii macam mana nak kuruih, dah kenyang takkan nak tidur.. jahit sikit lagi & sempat letak kepala setengah jam ajer.. mengantuk wehhh.

Malam nie letak bling-bling pulak... nak snap pic lagi. Nak pakai & bukak baju kat che jah tue yang lama tue... aduhaiii. Rabak lagi mata.


Sy plan nak buat sehelai dua blouse simple pakai kain jersey printed untuk tambah baju yang nak dijual. Semalam sebelum balik kerja, naiklah bas... cenggah pergi kedai kain yang selalu sy pi.... tapi haramm, punyalah geram. Kain tue letak kat section sale tapi tau harga dia berapa? 18.90 per meter dengan 10%.


Tahun lepas.. kain yang sama sy beli untuk raya, pakai masa gathering sekolah sy... sy ingat lagi kain tue harga 12.90 ada diskaun 10%. Itulah tektik depa nie.. sebelum raya depa up harga, masa nak raya nanti bagi diskaun. Diskaun katanya... padahal harga sama jer.


Sy ingat nak buat blouse drape neck daripada kain printed, adehhh.. tak jadilah macam tue. Kensel. Sy beli kain lycra untuk buat telekung ajer semalam.


BTW, telekung tue sy ingat sy nak buat sebagai projek untuk sewing party nanti. Dok buat baju jer kannn.... untuk sambut bulan puasa nie, kita pakat buat telekung plak. Tapi sy kena jahit sehelai dulu.. mana tau kot-kot tak jadi....... haruuu :p


Sewing party nie i'allah kalau jadi.. sebelum puasa. Details tentang sewing party nie.. pape hal sy inform nanti. Tapi ada ker yang nak join?



~ ladang mulberry sy.. tengah galak berbuah lagi, ladang kater kooo.




~weekend lepas, dekat office les' copaque ... lepas kena pow. saidina upin ipin rm50, patung ipin rm30, makan2 @ geng's corner +- rm 25... tue pon balik rumah tanya nape tak beli upin sekali? phewww.. tunggu kejap, mak gadai spender lama tue dulu, tengok berapa boleh dapat. Bolehh?









5 comments:

tney@sunflower said...

lau buat sewing party nak join gak.. hehe

bagus dok ade ladang.. hat sy punye garden.. hampeh.. nak aje sembur racun..

cer bagi tip ckit cmner nak halang ulat yg suka berkubang kat garden tuh.. ;P

Mama Zara said...

macam best je sewing party :)

su su said...

jual kat sekolah mana kak..nak tengok..nak jumpa...nak beli he he he

azima said...

che tney..

sila2, sy pon x berapa pandai sebenonyer berkebun.. tp mulberry nie pokok yg susan nak dapat penyakit, senang jaga.

che su su..
sek men shahbandaraya klang, mai na.. nnati tegur sy & sy bg diskaun! :)

azima said...

.. sabtu nie 25hb jam 7.30 pg - 1tgh.