Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, June 9, 2011

~ che jah, si full body mannequin.. bikin lari bajet!

Assalamualaikum...

Ituhari, kakak sy bagitahu.. kawan dia komplen, katanya baju yang sy snap tue tak puas, tak nampak muka. Nak buat macam mana.. kalau tunjuk muka selenge sy, lagi lah tak puas. Kakakakaa... dia suruh beli patung. Sy kata kat dia, kalau nanti aku dah beli patung, kawan hang tak beli baju.. siap, saja jer gertak sebenarnya.

Sy memang ada keinginan beli jugak, sebab sy fikir kalau nak serius.. biar complete semua bagai. Tak lah orang pandang lekeh & kita pon jadi makin bersungguh. Harga patung full body sy dok survey kat internet dalam RM 250.00 - Rm 350.00

Sebelum balik kerja sy ke GM Klang, ingat nak survey harga kat sana plak. Dia letak harga sekoq RM 300.00. Mintak tawar dia kata kalau tanak rambut boleh bagi RM 250.00. Takdak rambut pon boleh la. Rambut palsu pon RM 50.00 ke atas kau... kirim salam jer lah, sy pakaikan tudung nampak gayanya.

Larilah bajet bulan nie.. dah la baru lepas jalan-jalan minggu lepas... hwaaaaa. Nanti sy kena selongkarlah cari apa yang boleh digadaikan :
- che senah, patung kepala sy tue.. dah ada full body kannn
- che shasha, mesin jahit high speed tue.. beli 2 bulan, tapi sy takut nak guna, takut tercabut benang, dah la sy lupa cara nak pasang benang.
- peder lama? tak kot, ada ker orang nak beli? kahkahkah...

... sedihkan marhaen, tak berharta! :p

Masa pasang, orang rumah sy pasang patung... sy tak tengok cara. Bila dia dah tidoq & sy nak cuba snap pic, aduhhh tak reti pasang tangan la pulak. Pelekoh sorang-sorang sampai peluh bercerau. Punya latah & menjerit wak wit, wak wit sorang-sorang bila sy pelekoh masuk tapi terlepas & nyaris jatuh...... 250 rat tueeeeeeee.

Letinya lah haiiiii.... lagi letih daripada snap pic baju pakai ke badan sendiri. Dah lah patungya tinggi melayup. Daripada pukul 3 pagi sy mengerjakan sampai pukul 5 pagi dok salin baju & snap... ahkak fancitttt!!


~ jubah aladdin, hitam, custom made, no bling bling, SOLD



~ kurung aladdin, hitam, custom made, SOLD



~ jubah aladdin, dark purple, custom made, SOLD


~ kurung aladdin, shocking red, readymade saiz M, AVAILABLE

2 comments:

Kuazue Mohamad said...

ahahak.... dia ada teman wat posing dahhhh.,.. dasat nooo.... awat teman posing tu mahai sgt rambut dia.. takpa.. kita kasi dia imej muslimah. ekekeke....

azima said...

che zue.. tue lah mana mampoooo :p botak pon botaklah, janji baju laku... ahahahhahaa.