Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, June 9, 2011

..cuti-cuti mesia & anniversary wiiiii

Assalamualaikum...

Hujung minggu yang lepas, ahad pagi kami bertolak ke Batu Gajah.. kenduri abang kepada adik ipar sy. Kiranya depa langkah bendoilah.. tapi bendoi jantan. Adik dah ada anak satu, si Zikry tue lah. Takpa, nak buat cam mana... tapi nanti kampoi lebih sikit :p

Lepas gomol si Zikry lebih kurang... sape tak geram tengok abah dia dukung, baru bangkit tidoq, dengan mata kelat, sambil pandang orang buat muka mamai. Lepas tue pakai baju petak-petak macam abah dia pulak, macam dah besar sangat. Sy pelekoh la dia sampai rimas, padan hidung.... kan dah pesan, comel tue jangan tunjuk semua, cover-coverlah sikit. Nggeeee... balas dendam pon sama, dulu abah dia suka pelekoh anak kiter :p



Lepas kenduri, kami berangkat untuk check in 3h 2m di Alpine Village, Sunway City. Untuk agenda jalan-jalan cuti sekolah, jalan-jalan untuk reward diri sendiri & juga sempena ulangtahun perkahwinan sy dengan orang rumah sy yang ke 8 tahun. Dah 8 tahun, tapi kekadang sy suka tanya, kita dah kawen ekk? Nasiblah dapat partner yang gila-gila :p


~ ruang tamu..


~ dapur tapi tak ada dapur untuk memasak.. kalau datang family besar, parah gak :p

Petangnya santai-santai saja teman nangoi2 nie mandi kolam. Esoknya baru masuk Tambun. Tempat panas macam nie, sy memang dah plan nak pergi awal-awal. Awal sungguh sampai, siap tolong bukak pintu Lost World tue lagi...
~ acah jer :p


~ berendam sampai kecut siput :p

Dewasa RM 38.00, kanak-kanak RM 32.00. Berendam lebih kurang 3 jam, tukar baju kering & jalan-jalan dalam tue sampai pukul 3 lebih baru keluar. Balik solat & pergi rumah kawan sy di Kledang untuk hantar baju. Tengah bercuti pon sempat bizz lagi, LOL


~ apa barang kalau tak test mee rebus :p

Malam, pekena Mee Rebus Ramli. Sambil makan, sambil dok dengar cd ceramah Ostad Kazim. Syok & lajak sungguh.. berakar kat kedai sampai pukul 11 malam.

Esok paginya, nangoi nie mandi kolam lagi & tengah hari check out. Singgah Kellies Castle...


~ sayu ajer...


~ di kaki lima nie, ada yang claim pernah terpandang roh mendiang William Kellie berlegar-legar...


~ sy tak gamak nak panjat.. bukan dek kerana melihat tangganya yang berlingkar-lingkar hingga ke tingkat atas, tapi memikirkan berani sy takat siang ajer... malam nanti kang fikir yang bukan-bukan mulalah datang penakutnya tue :p


~ cicit dia, kot-kot berkenan.. boleh berkenalan.

..lepas isi NGV di Gopeng & bertolak balik. Nak bercuti pon dah bercuti, lepas nie kerja kerja kerja.. banyak baju yang tertunda :p

0 comments: