Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, February 18, 2011

wrap dress.... yehuuu!

Assalamualaikum...

wrap dress.... yehuuu!


~ sy pakai kain jersey kamdar sajork.. untuk testing, nanti nak try guna lycra pulak.

Geram sangat kann, jadinya walaupun semalam ada benda lain nak kena jahit... tapi pi pelekoh jahit baju nie pulak.
~ pelekoh la pulak... pelekoh tue amande, katanya? pelekoh tue bergaduh lah... tapi ahkak tak bergaduh ngan sesape, teman pelekoh ahkak dah tidur... ececcecece, ahkak pon pelekoh lah dengan kain.... faham takat tue? :p


~ sy nak kena cari shawl yg printed pulak.. baju dah banyak yg plain

Siap snap pic semua, pelekoh punya pelekoh sampai 5 pagi kau. Punya beria-ia... bila pagi tadi nak pakai mai office, tanya ngan kekasih sy... ermm teman pelekoh sy yang sejati, meahahhaa.. dia kata ok, cantikk. Berbaloi gak rasa... maka berbunga lah hati nie, padahal baju tue pakai terus & tak sempat basuh ponnnn :p


~ nak buat jubah pon boleh...

Sy nie suka tanya banyak-banyak kali... tambah-tambah lagi kalau sy tengah excited. Tak percaya tanya ermm... teman pelekoh sy yang sejati :p Nak jadi cerita, lepas hantar anak & nak ambil motor kat taska, sy tanya ermm... teman pelekoh sy yang sejati sekali lagi. Ok tak baju nie?


~ sy buat jenis hat tak pakai tali ikat bagai..

Dia kata ok, cantikk... sy sambung borak-borak pasal baju nie & terus celapak naik motor. Atas motor dok bercerita lagi.. tetiba rasa lain macam, rasa berangin semacam ajer.
~ celapak tue perbuatan naik naik motor tue lah... kangkang & panjat naik motor :p

Rupa-rupanya dah 50m naik motor, baru sy perasan... sayerrr tak pakai helmettt! Kekekekeee.. fadan dengan muker, patah balik lah pulak. Itulah asikkk bercakap ajer, mana nak perasan. Selalunya ermm... teman pelekoh sy yang sejati yang pakaikan helmet.


~ patern baju, kredit to sujita jaafar :)

Tapi tak sedar gak tue.. nampak orang dok tegur hal orang pulak. Amboii orang tue rambut basah.. almaklom malam jemaat. Turun motor, ermm... teman pelekoh sy yang sejati dah kelat. Mana tak kelat... tidur kul 5 pagi, subuh lewat, lepas subuh tidur balik, nak siap pi kerja pon lewat, dah siap pulak baru terkemut-kemut nak siram pokok.. mulut dok banyak cakap, banyak tanya. Nnngeeeeee... orang lelaki kan tak suka kalau kena tanya banyak-banyak kali & tak suka menunggu.
~ laling, temah minta maaf nie.. temah kan budak kecik lagiii ^_^

9 comments:

Mila@Rimbun said...

cer cuba translate skit ke bahasa melayu.. baju bungkus ke eks hehe.. gurau jer

cantik ler dress ni.. kenan plak menengoknya, yg penting labuh, daku sukaaa

azima said...

che mila..
betullah tue, bungkus :p buat lah sehelai.. bagi lepas rasa berkenan :)

Yati said...

Cantik dress! :)
Tapi orang banyak lemak kurang sesuai kot pakai. (Saya la tu) Hehhe...

azima said...

che yati...
kiter pakai girdle tue kat dalam... kalau tidak memang membuak lemak... meahahhaha.

norem said...

cantik la design ni..susah kot nak jahit cam saya ni yg baru belajar.Potong kain 3 keping gak ker?

ziraziz said...

sy jahit lurus pn x bape nk lurus...hehe...

azima said...

che norem, haah 3 kpg.. belakang, depan kiri & depan kanan

che zira, mana hat herot petot, bleh claim seni/fesyen :p

tney@sunflower said...

dah cuba try buat yg ni.. tp tak berapa nak menjadi.. mungkin sbb kain biasa kot.. mengelebo je bila pakai.. pasti nak try jersey jugak.. ;) .. anyway cantik jugak bila mu pakai.. ;)

azima said...

che tney.. mana maunyer, dia kena fabrik yg memeri ;)