Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, February 14, 2011

DIY ~ Dangau

Assalamualaikum...

Sy kembali bekerja hari nie setelah seminggu cuti, punya pulun menjahit.. tunggang terbalik, time tidur kiter berjaga, time berjaga kiter tidur.. dapur? Sah-sah tak berasap :p :p

Lega, sambutan menggalakkan lah jugak bagi sy yg baru nak mula nie, pelan-pelan kayuh.

Dalam pada sy dok menjahit tue, kekasih sy siapkan wakaf. So, sy buat kerja sy.. dia buat kerja dia, kami tak kacau sesama sendiri. LOL.. tapi ada masanya sy mengacau dia dan dia mengacau sy ... nngggeee.

Tak siap 100% lagi dangau nie sebenarnya, tengah berehat kejap.
~ dangau tue pondok kecik lah...

Dah pancit dah & makin ireng geseng pulak pakcik mael tue sy tengok.
~ ireng geseng tue hitam lah.. merujuk pada warna kulit bahasa jawa :p tapi kalau bahasa utara.. ermmm kalau putih, putih melepak... kalau hitam, hitam meletoq. Serius dah lama giler tak guna perkataan meletoq tuh!

Berjemur buat kerja tengah-tengah panas... dia bukan reti nak manja-manjakan diri, buat kerja pilih kat tempat redup atau nak pasang payung. Ikut dan ajerlah.. nak cepat.


~ rabung lom pasang.. nak kena buat tangga dulu.


~ penyandar.. sy request yg simple-simple ajer, cukup boleh bersandar sambil berlunjur masa pekena goreng pisang & kopi O dah lerr.


~ pon request yg simple-simple ajer, tak nak yang berawan larat bagai.. sy bukan rajin sangat nak sapu sawang! :p

I'allah projek DIY akan datang.. awning kayu. Sy nak kena bagi upah mengurut kat pakcik mael tue nampaknya.. bagi cergas balik. Mintak-mintak jangan lah demand lebih.. nak mandi lulur pulak katanya! LOL...

2 comments:

Geral B said...

Nk tanya wakaf ni jenis & negeri yg mana?

azima said...

ermmm.. x tau plk sy, nie kami buat pakai hantam sajaaa...