Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, February 26, 2011

sorry, i'm taken! i'm fully booked & not available!

Assalamualaikum...

.. kelmarin, dalam pukul 11 malam kot sy received call. Sy nie kalau dah malam-malam buta macam tue, kalau bukan nombor daripada sedara-sedara... sy liat sikit nak angkat. Sebab sy fikir, harus ada respect orang lain punya privacy.. dah lewat, ntah-ntah orang tue dah tidur, ntah-ntah orang tengah kelon-kelon.... nnggeee.
~ kelon tue bahasa jawa, maksud... theehehee :p carik sendiri.

Kalau nak oder nota pon, bawak bersabarlah sampai ke esok. 4 miss call.. cukup beria-ia & apa yg urgent sangat tue?

Pagi semalam sy send sms tanya sape & kenapa. Dia call alih-alih tanya sy sape & sy duduk kat mana. Hairan, sepatutnya sy yang tanya soalan tue kan? Kemudian tanya macam mana nombor sy boleh ada dalam handfon dia. Aikk?

Then hantar SMS, tanya sy nie l ker p?
~ sungguh comel soalan itu.

...katanya dia ambil nombor fon sy dari handfon husband dia.... jeng jeng jenggg!
~ dah lah comel.. kelakar pulak soalan itu.



Aduhaiii sungguh annoying bila terkait dalam hal ehwal dalaman rumah tangga orang lain nie. Sy nie l ker p? Rasanya based on suara kelat sy tue.... agak-agak sy nie lelaki ker perempuan? Nak ajer sy reply.. sy dulu l, sekarang p. Dulu Shahril, tapi setelah 6 bulan amalkan pil perancang... sekarang orang panggil Shasha! Volleh??

Sy ker nak kena jawap macam mana nombor handfon sy boleh ada dalam handfon hasband dia tue? Hadap sangat kerr?

Sy nie tak lawa, orang kampung pulak tue... sememeh ajer. Lainlah kalau dalam blog nie dok muatkan gambar sy dengan wajah mulus, body gebu, sana sini isi membuak... snap pic pelbagai pose dengan mulut kembung ikan emas, mata buntang contact lens hitam lebih besar daripada mata hitam yang asal dengan bulu mata sebeban, sambil tunjuk peace. Nie tak... haram, crop habis muka, tak gamak.

Sy nie dah tua.. dah senja, dah tak larat untuk semua tue. Lainlah kalau dalam blog nie dok bercerita getik memanjang. Kisah keluar pergi sana sini, cerita tentang BFF yang berlainan jantina. Bercerita tentang body si dia yang sungguh maskulin, six pack, lengan berotot bagai. Tetiba masuk cerita dipatuk ular kerrr kan, nampak getikk la sangat...
~ retis mana yang ada cerita dia mimpi dipatuk ular tue... ehh bukan dipatuk ular, ular tue datang dekat. Ohhh myyy please lah... ahkak pulak yg rasa malu, tapi itu retis.. gasak arrrhh!

... nie tak, wak Mael sorang tue lah yang sy dok puji, kekasih cerah sy walaupun indah kabar dari rupa.. dia tall, dark & handsome di mata hati sy. Just nice! Jangan kata sy bercerita tentang kawan lelaki.. kawan perempuan pon tak ada. Yang ada pon dah meninggal :(

Sy nie dah kawen & wak Mael sorang tue nak letak mana? :p Cukuplah sy dok tayang pic dengan cincin Chopard di kedua-dua belah jari! Itu sudah cukum membawa maksud sorry, i'm taken! i'm fully booked & not available!
~ hambik kauu... Chopard katanya, ingat retis ajer yang mampu. Kau mampuu? :p

Bukan nak menunjuk sangat, hidup nie ibarat roda weyyy... cuma kita nak tunjuk kita ada prinsip. Sy akan cukup berterima kasih kalau boleh faham prinsip sy tue.

Inilah masalah kami peniaga internet nie.. sape-sape boleh ambil nombor fon & sape-sape boleh simpan. Nombor handfon dibuat main & kalau sesiapa yang buat business meniaga lingerie, barang-barang kesihatan lelaki & wanita misalnya.. lagi banyak cerita.

Cukup sampai takat tue, jangan fikir yang bukan-bukan.

Sy nak meniaga... bukan nak menggoda kekkekeke. Wak Mael sorang tue pon dah tak larat dah sy nak goda. Kalau larat pon, sy tak minat lelaki utara...
~ based on nombor fon, kod area utara & suara yang slang utara.

... orang utara cakap loklaq..... sy minat wong jowo! :p :p
~ macamlah kau bukan orang utara & soft spoken sesangat!

Ntah-ntah husband dia pon wong jowo gak, tup-tup tengah malam kang masuk SMS... gek opo kuwi?
~ mampoihh.. jatuh rahang makk! mak tercekik oksigen uoolllss....

8 comments:

Manjalara Collections said...

aduss sp lak yg ganggu akak malam2 tue.. hi hi.. sy lak yg terasa bab tunjuk peace tu hi hi..
tapi takpe sy paham :p
sy pu slalu dapat panggilan no pelik2 hem maleh nak angkat..

Pianina said...

lawak la akak ni..payah yer kalu ada kaitan dgn rumah tangga org..takpelah kak..asalkan rumah tangga akak bahagia..suami dia yg cari nahas..back to happy mood...lalalalala...

AyuArjuna BiGoshh said...

sabar cheq

Adilla Harun said...

Gempak tajuk. Ingatkan baju-baju readymade tu dah diborong abis. Rerupanya lain lak citenya. Macam hallah orang sekarang ni.

Dari penceritaan, cara pompuan tu, macam bermasalah aje. Rumahtangga ni macam tulah kalau si hubby cipta masalah-palit ke isteri. Gitu jugak sebaliknya. Kesian juga kat pompuan tue!

Azurina Indah said...

eeii..aku tau kelon tu ape... dah lama x dgr word tu, semenjak jauh dr mak bapak..

akak sabar aje, ni lah cabarannye wat niaga on9 ni.. tu sebab sy takut sangat letak hp no kat blog saye.. risau salah guna..

azima said...

che manja..
ohhweeee.. manjanyaaa :)
ntah la sape. dok melatah sana sini.. ntah2 kan dia tersilap nombor sahaja.. kekekuuukukikikik.

che ina...
yerlah kan? buat tak tahu sudehh..

ceh ayu..
tolong hurut dada :p :p

che adilla..
mana bleh habih.. nie kain baru masuk banyak lagii. kesian.. gamaknya panas hati lah kot masa tue...gamaknya lah.

che rina..
apa maksud dia? thehehe... tue lah nasib, tapi itulah juga cabaran.. kekadang bila duduk santai2 boleh gak buat stok gelak2 :p :p

tney@sunflower said...

baik punya story title...
klau le nak dara tentu dah di layannye.. cakapkan aje kamu udah date ngan laki dia.. haha.. baru padan muka... tp on d other side.. mane tau laki dia tgh cari nota tuk dihadiahkan kpdnye.. hehe

azima said...

che tney...

makin meroyan jadiknya nanti hehhehee. tajuk really attention seeker ekk :p