Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, December 15, 2010

Teknik & tips cara buat shrug - part 2

Assalamualaikum..

Planet nibiru dinafikan akan melanggar bumi pada pada 21. 12.2012. Ramalan tentang berlakuanya pelanggaran menyebabkan berlakunya kiamat ini bermula apabila ada catatan kuno orang-orang Sumeria yang menjumpai planet nibiru ini. Betul ker planet ini wujud dan betulkah akan perlakunya pelanggaran?

Nibiru.. jika sekiranya ia hanya sekadar false alam, tapi adakah ia merugikan??


... sebagai orang islam, kiamat itu bukan satu cerita kosong. Ia cerita yang berkait dengan keimanan, kalau betul pon tiada planet nibiru.. kematian itu tetap ada. Jika tiada pelanggaran itu berlaku.. kiamat itu janji yang sudah pasti kunjung tiba.

Hadis riwayat Imam Muslim: "Bersegeralah kamu beramal soleh sebab akan datang menimpamu bala-bala yang menimpamu bertubi-tubi seperti kepingan-kepingan yang menimpa di waktu malam", dan tidakkah ini yang kita sedang lihat sekarang?

Lalu, mengingati kematian itu adakah satu kerugian? rasa takut pada kematian.. lalu menambah keimanan itu pun satu kerugian? Yang pasti, cepat atau lambat.. pengakhirannya tetap juga akan datang bukan?

........................

kat mana kita tadi?

Ok, sy nak sambung tentang cara jahit shrug-Part 2.

1. Jahit untuk sambung ruffle supaya dapat panjang yang mencukupi.

2. Jahit tepi kecil pada perca kain yang nak dibuat ruffle. Jahit atas & bawah seperti ini..



3. Kemudian jahit ruffle ke shrug. Tebuk lubang butang pada depan baju & jahit butang. SIAP!


~ nie pic shrug yg dah dipakai oleh owner.. muda 15 tahun katanya! kekekkee...


~ nie pulak pic masa sy dok google cari apa ntah... printed baju Abot nie nak sama cam wrap dress baju sy :p


~ hai Abot... sy sAbot! LOL

3 comments:

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

hehee...hai sABOT....saye SerABOT...
tapi kalo org kurus..cantik la pki shrug tu...org tembam cam akak..huu...kompem kena maki je kalo pakai...hahaha

azima said...

che lia...

boleh jer plus size nak pakai shrug, tak payah bubuh ruffle2..

shrug nie sesuai kalau emergency nak keluar.. kalau short sleeve, sarung shrug. mana der serAbot.. manis jer tutup semua & santai jer.

Jurainy said...

sis, jahitan tepi bulat2 tu nak adjust nombor2 singer brp eek? hehe