Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, December 21, 2010

dek kerana berkandoi-kandoi tue, rasanya nak kena pi meminang lagi

Assalamualaikum...

Hehehe..semalam, sy dah rembat 3m kain jersey plain warna fuschia. Kain jersey kamdar ajer :p
~ kamdar la nie ada sale. Nak cari kain untuk 'belasah'an elok pi beli la nie, murah & kalau salah bikin pon tak lah meroyan sangat kannn...

Sy ada 2 pilihan samaada fuschia atau turquoise. Dua-dua kaler menarik, tanya kekasih sy.. dia kata dia ikut ajer. Tanya soalan.. sy nampak cantik kalau pakai yang mana?
~ soalan tak boleh blah, macam cantikkk :p

Dua-dua nampak cantik, beli lah dua dua kata dia. Halamakkk aii, dah lah hensem.. boleh baca fikiran sy pulak... nnngggeeee.
~ lalinggg.. Temah puji yu nie :p

Tapi, sy beli satu saja & ingat nak potong kain lunch kejap lagi. Tadi sy baru balik bank & singgah jap kiosk jual kaftan. Kesian... letih SA tue dok ikut sy kat belakang, pujuk suh try & cantik katanya. Masalahnya.....

.. sy bawak duit RM 20 jer & masuk kedai nie pon sy nak 'curi' idea ajer kak! :p

Sy dapat banyak idea, satu tangan bersekali, satu lagi cara potong depan & satu lagi jenis tangan berkandoi-kandoi.
~ apa menatang berkandoi-kandoi tuh? ntah lah nak explain cam mana... hohohooo.

Dalam kepala nie tatau nak buat masa satu, overloaded plak rasanya.. mana satu nak kirai pon tatau.

Tapi hat yang berkandoi tue... keluar ajer kiosk tue, sy terus lukis atas kertas, takut lupa! Hakahakaha... nampaknya nak kena pi kamdar balik lah lepas nie, dek kerana berkandoi-kandoi tue, rasanya nak kena pi meminang lagi, hat yang kaler turquoise pulak.

** ada lagi yg dah email pic kaftan kat sy, nanti-nanti sy load ehhh..

ini lah maksud sy kaftan tangan berkandoi-kandoi.. maybe ia datang daripada perkataan 'ndoi'
~ buaian dalam bahasa utara LOL!


~ pic kredit to : http://misbeaute.com/products-page/jubah-long-dress/

2 comments:

Azie NZ said...

amboi azima.. demam kaftan nampak.. kaler fucshia lagi.. aritu jumpa fushia.. mmg nk beli tp takut over glam plaks ahkak nanti.. ekekeke...

lengan kaftan berkandoi2 ek.. ni mesti lengan ala aladdin kot.. cuba belek kat fb seleksi qrizz.. dia punya kaftan pun not bad

azima said...

azie..
oo itu tangan aladin ekk.. hat tangan berkandoi tue yang macam nie:

http://misbeaute.com/wp-content/uploads/wpsc/product_images/Jubah%20Kaftan%20JK02.JPG

~ pic sapa ntah nie.. sy kidnap :p