Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, December 28, 2010

.. kaftan/abaya butterfly sy.

Asslamualaikum..

.. ini dia kaftan/abaya butterfly sy. Tengah jahit maniknya blom siap lagi.. terhegeh-hegeh menjahit :p lambat betul & tak berapa kemas jahit atas kain jersey.

Warna dah terang, jadi sy jahit manik simple-simple back stitch sajork... sy simple jadi tanak nampak meriah sangat, takut nanti sy tak gamak pakai :p

Patern simple macam dalam nota 20, tapi sy buat leher bentuk V, tangan labuh.. pinggang & punggung sy besarkan banyak sebab takut nanti pakai melekap sangat ke badan & dari punggung kembang ke bawah terus untuk bagi baju jatuh elok.

Untuk elak daripada pakai inner.. sy just jahit bahagian tangan tanak bagi tangan terselak.

Rasanya macam nak pakai gi kenduri hari nie, tapi clutch yang sy beli online tak sampai lagi... tengoklah cam mana nanti.




~ design manik kredit to : http://peparidsign.fotopages.com/





9 comments:

Yana@Noni said...

cantik la kak....bukan main anggun lagi bile akak pakai...hihihi

Pianina said...

cantiklah..kalu letak batu2 kat empire line tgh2 pun boleh kan?buat kedut2 sikit..

azima said...

che yana..
mekasih, ala-ala boleh ajer, anggun cam terlebih sangat tuh :p

che pianina..
boleh sangat... yg sy buat nie simple sbb satu : nak cepat siap kedua sy kaler dia dah meriah.. tak rajin sangat pon jahit manik/batu :p

An Aspiring Writer said...

nice kak... fesyen yang sedap mata memandang kan?

my husband cakap baju saya mcm baju tidur... mcm mana nak upkan standard tu jadi baju jalan2?

azima said...

che dahlia..
iyer, menutup semua.. sedap mata :)

tambah manik2 kat hujung tangan & patern bagi match ngan badan baju.. & ituhari kata nak jahit tepi pink kan? menyerlah la sikit...

zalynna said...

cantiknya akak...

azima said...

che zalynna..
mekasih :)

zalynna said...

akak, saya nak tanya, akak pakai sekeping kain ke untuk lebar baju tu?

azima said...

ceh zalynna ~
bukan sekeping, ambil asing2..