Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, December 7, 2009

Inginku mengenalimu....

Assalamualaikum..

Tadi lepas posting status tue... sy dok pk ada ker orang dok baca blog sy nie? Ntah sy dok merapu sengsorang... tak sedar dek diri. Sy pon selalu gak dok buat lagu tue... lompat dari blog ke blog, seronok dok baca apa org tue buat, apa org tue dok cerita.. tapi jemari nie tak berapa nak rajin tinggalkan jejak. Kalau bebetul serius.. kena & dlm wavelenght yg sama, baru sy add dlm bookmark.

~maaf la sesangat, sy tak berapa rajin klik utk jadi ur follower, even blog list utk track rekod sy ke memana blog pon sy delete. sy tak 'selesa' kalau jejak sy dikesan... thehehhe

Kebelakangan nie.. alhamdulillah. Rezeki bertambah.. skrg nie pon banyak makanan 'orang' bagi. Tapi sy tak termakan.. banyak sangat. Sampai kekadang... sy terpaksa menipu 'maaf, sy puasa hari nie' ~ tak tau alasan apa dah nak kasi. Kalau sy dah breakfast di rumah... legalah, kalau tak berlapar la jawabnyerr... huhhuhuhu

~sy jugak was2, sy dah lama tak makan mamak food.. ~atas alasan tersendiri. tp dari segi makanan.. sy rasa cam mamak food ajer 'orang' nie bagi... ngeeee

Atas rezeki yg lebih tue.. berilah peluang utk i kenal u.. disamping beri samthing utk i menghargai u... ecececcececee cam org bercinta plak.

Apa nama... 'samthing' tue sy tak dapat fikir apa lagi nak bagi... tapi dalam pada sy sibuk tak sempat update blog, sekurang-kurangnya ur comment ada jugak utk dibaca..

Hiks! sy teringin... so please, sy ingin mengenalimu!

Klik ruangan comment, tinggalkan nama & ur email (or others cara, so nanti sy bleh contact/ trace u)... ceritakan cam mana bleh discover blog... n perkara yg menarik utk dikongsi utk kita kongsi sama2 suka, takmo skema2.. yg bleh buat kita sama senyum/ketawa adalah yg terbaik.. jempol!

7 comments:

Sellynna said...

Assalammualaikum..

Saya baru je masuk blog akak ni dari wanitamelayu.. mula2 niat nak bli nota tudung ariani.. pastu post reply tp takut lambat akak jwb, saya pon klik la blog akak.. rupanya bukan nota tudung je akak buat, cemacam lagi, baru saya teringat sy penah bli nota baju kurung akak kt wanitamelayu tp dah lama dah.. nota tu pon still kt dlm kotak, tak sempat tgk lagi sbb baru pindah rumah.. heheh..

Sy mmg minat menjait tp syg la, xdek kwn kt sini yg nak join.. nak gi sorg2 lak hubby x bg sbb kalu leh dia nak ada org yg temankan sy.. mklumlah sy duk kt batu pahat, x cam kl byk public transport.. pape pon sibaik ada blog akak, leh sy buat rujukan.. teruskan la berblog yee... salam!!~

azima said...

sellynna..
waalaikum salam. tq 4 the respon..
~ at least tahu ada gak orang :p

ooo dari wmc, apa nick disana?
sy pon memula dulu cam tue jugak.. pakat nak cari kawan pi belajar sekali. tapi bg sy sendiri.. susah nak tunggu saing ngan kawan nie. kalau dia ada urusan.. tak kan ngan kita sekali tak datang kelas.

tapi minat menjahit sy.. mujur hsbn sy faham. dia lah hantar, dia lah yg ambil.. sbb sy ambil kelas weekend (sabtu) sahaja.. kami keje office hour, so tak la kacau urusan2 yg lain.

sy pandang dari sudut nie... mungkin hsbn tak bagi ke kelas kalau tak ada kawan sbb hsbn tak nampak lagi kesungguhan. try buat projek jahitan simple2 n tunjuk pada hsbn... mungkin daripada situ hsbn nampak kesungguhan & keinginan nak belajar.

Pasal public transport tue... mungkin tak biasa. Sy kalau ke mana2 seorang pon cari public transport. Bus lagi selamat daripada teksi & sy kalau sendiri ke mana2 ngan public transport... tak der der pandang kiri kanan. Menonong ajer jalan.. buat muka garang, padahal penakut sebenarnya thehehehe...

Zuria Arshad said...

hehehe saya setuju sangatlah dengan akak, bab wat muke garang dan menonong je tu...sebab nak orang takut ngan kite, takdelah kena kacau huhuhu ooppsss dah terlari topik.

Rasanya saya ni tak yah dikenalkan kot, sebab dah belajar pun ngan akak kan? kan? cuma saya ni, tahun lepas ade buat search pasal jahitan, terjumpa la fotopages kak azima. Memula tu tak terniat pun nak beli nota, cuma tengok, tengok je. Kemudian, nampak nota FOC blouse bella.

Dari situ tertarik nak beli nota sebab penerangan dia agak bagus dan terperinci. Saya beli tiga nota jahitan: baju kurung kedah moden, kurung moden gaun labuh dan kebaya princess leher tinggi.

Tapi, sampai hari ni pun tak buat lagi hehehe. Bukan la malas sangat, tapi bila meja nak menjait takde, kejap guna meja nie, kejap guna meja tu, saya jadi tawar hati.

Baru ni ada perancangan nak sediakan satu kawasan khas untuk jahit menjahit. habis punggah bilik saya nak buat ruang jahit.

Anyway, saya jumpa Kak Azima in person masa belajar buat blouse tangan kembung ala Siti Nurhaliza tu. Tapi takde cakap sangat, sebab tengah focus. Pastu kali kedua, jumpa masa belajar bab kolar kemeja dsbgnya. Kali ketiga, tak tahu bila, memang nak masuk kelas roman blind tu, tapi tak berani nak janji, sebab kereta ada problem sejak dua menjak ni. nanti saya bankin kan duit dalam dua minggu lagi ye. tak jadi buat 20hb ni kan?? 27 kan? insyaallah saya datang ...peace....

itu je la pasal saya.

azima said...

Zuria Arshad..
kenai dah diaa...

blouse bella tue dibuat pasal nak tunjuk cth utk sesape yg nak tgk format.. org tanya nota cam mana, susah gak nak explain.

nak tau satu benda? kak zura kalau jalan ngan hsbn jadi cuai, jalan sendiri kak zura jadi terlalu hati ~read penakut! :p... kak zura still fobia, pernah kena ragut 2003 sampai skrg tak boleh ada moto lalu/org jalan kat belakang.. terus cuak, tak bergerak..

tapi kena lawan, tapi itulah kalau gi kamdar/beli brg2 jait semua gi naik bus sendiri.. jalan tak toleh kiri kanan & melenggang.. duit, h/fon semua bubuh dlm poket seluar..

jaga2 kalau pon h/beg tak der duit jangan sesekali bawak.. walau kalau kena ragut & duit tak ada, mana tau kot luka kat memana...

nak tau lagi satu benda? ecececehhh tadi dah satu... nie lai satu. zuria tak kernah datang rumah kak zura kan? si suhana yg pernah datang...

kalau nak tahu, meja potong kain rumah kak zura bukannya meja. haaaaa... kita diy, pintu jadi meja potong kain.hsbn kak zura yg buatkan.. dia boleh la jugak bertukang.

ekceli kerap jugak tgk org menjahit potong kain atas lantai.. tak berapa bagus tue.. bukan ajer badan abis sakit2, lambat pon lambat...

dah jadi bilik jahit sendiri nanti... rasa2 bleh la start projek kot noo.. thehehee apa pon pic jangan lupa ambik k

kelas roman blind tue 20hb ada 27hb ada. Memula kan kata nak kensel 20hb tue ~ kak zura kena balik kg pasal kenduri adik dah kena lewatkan ke 19 hb tue. tapi kak ain kata on ajerlah kelas 20 hb tue, so 20hb on, 27 hb pon on...

Sellynna said...

Huhuh maklum ler baru je pindah jadi org batu pahat... sblum ni org kl.. lahir2 je dah biasa dgn public transport.. bile pindah ikut suami.. jadi ternganga skejap.. maybe amik masa.. sbb tu husband tak berani bagi pegi sorg2.. kt sini pon ada kes ragut gak, kan ada kes ibu ngandung yg meninggal masa kena ragut kat ayer itam.. area sini la.. lagi ler buatkan saya rasa tak secure jln sorg2.. tp insyaAllah.. saya usahakan belajar sndiri disebabkan minat sgt..

Sellynna said...

lupa lak.. saya guna id ibu_hamzah kat wmc :D..

azima said...

Sellynna..
dia tak bagi pi serang2 tue tanda dia sayang la tue :p

ok na.. pelan2 kayuh.