Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, December 15, 2009

Hai lega la sikit..

Assalamualaikum semua..
Hai ada ker orang? :p

Sy sampai Klang kul 9 mlm ahad lepas.. mata cam kena gam & terus syahid ajer semua thehehee.. tak sempat nak stenby oder makanya mana yg sy janji nak pos oder hari isnin, terlajak pos ke hari nie. Maaf!

Utk oder yg sblm2 nie, sy dah update kat thread ref no sana.. klik & trace kat web site pos kalau ada masalah. Kalau sape nak oder... oder sebelum rabu, pasal rabu-ahad sy akan tutup kedai lagi sekali. Kali nie utk kenduri kawen belah adik sy pulak...

12.12.2009.... amboi depa nikah sama tarikh ngan hari lahir saya. Apa lagi.. sy dah kasi warning awal2, 'anneversery hampa besok, kena beli kek 2, satu kena bagi kat ahkak!' thehehhee gila punya menngeraih buta...
~mengeraih buta nie cam suka2 hati nak mintak, cam tue lah kot maksud dia.

Memula kat rumah, boleh la dia eksyen, tanya dia 'hang gabra tak?'.. dia confident ajer jawap tak. Bila tok kadi gempaq dia kata dia nak tanya 50 soalan... terus guk guk guk telan ayaq lioq.. i'allah kata dia sambil sengeh2. Kena gempaq punya pasal.. 2 kali akad baru sah. Thehehhee.. rasain.

12.12.2009 Selamat pengantin baru utk adik sy : Ahmad Zaidi Jaafar & pasangannya Norizati Dayaroby (spelling sy tak pasti!) Lega dah la orang tue.. tinggal lagi sorang lagi.. yang itu pon rancang nak disetelkan jugak dlm masa terdekat nie.

Lepas akad nikah, layan baik punyaa. Sambal tempoyak, lawan ulam2, lawan ngan ikan masin, lawan kerabu pucuk paku. Lalulah sapa nak lalu belakang... tehehehhe buat rumah sendiri lah jawapnya. Makan sampai montek perut2...

Utk akad nikah, bertolak 9.30am. Sy tinggal kereta kat kg & tumpang sekali van abang pi Batu Gajah... Ya Allahh... rasa mau pecah van tue ngan cerita masing2. Anak, menentu hingga lah ke cucu.. boleh kata kami nie semua jenis keloloh + banyak cakap + kuat mengusik. Semua stok2 Hamid Gurkha! Ngeeeee sorang bukak cerita.. sorang tambah perasa, yang lain pakat sambung.. pastue gelak sampai bergegar, sampai berair mata2.

'Tengok acu hang eksyen sangat tadik.. kata tak gabra'..

'Haaa.. tue la telan ayaq lioq guk guk guk... ha ha ha padan muka '

'Habih kita yg tengok nie pulak rasa sampai sejuk kaki2'

'Tok kadi tu pon tak patut gak... gempaq lagu tue... apa la'

'Hang esok Lan, bi
la tok kadi kata nak tanya 50 soalan.. hang jawap, takpa tok... sy up lagi 50 soalan!'

Muahahahhaha....

Balik sampai rumah.. solat zohor & sy terkam pulak setelkan barang hantaran.. touch up sikit2. Pastue masak kari mamak ikan puyu. Pastue kakak sy pulak semawa tempoyak... nak buat sambal tempoyak. Makk aiii menduga iman sungguh la. Dah la sampai ke kg hari jumaat tue depa masak ikan keli bakar... tak menang nak tepis, bersimpang siur tangan pakat cecah air asam. Thehehehe...

Utk sirih junjung, ada jiran kg yg tolong buatkan. Maklong nie dia latah... latah yg jenis teruk punya, yg jenis latah lupa diri & merapu memacam. Thehehhee... habislah kena cucuk, sorang lalu.. sekali dia kena cucuk. Sian letih kawan tue. Sy tunggu tengok maklong siapkan sirih junjung.. senang katanya, nanti hampa org muda boleh buat sendiri. Tapi perut dok ingat sambal tempoyak & kari ikan keli.... so tahan dulu. Tiba-tibo ada orang yg tengah makan kat depan bersuara...

'Hai... nak buat cam mana nie? Tak boleh brake dah nie!' ~maksud brake tue berenti makan

'Hahahaha... brake pakai kaki, kalau tak boleh jugak pakai tangan'

'Makan ingat orang belakang samaaa'

'Tak boleh jugak brake pakai perut!' ~kebetulan org yg tgh makan tue stok abang Roy, read : boroi

Muahahahhaha....

Utk kenduri kat sebelah adik ipar 13.12.2009, bertolak 10.30am. Kali nie sunyi sikit dlm kete.. sbb sy naik kete sendiri sbb lepas kenduri sy kena balik Klang terus. So tak campur ngan kakak2 semua, tak der lah gelak2.

Sampai di surau solahiah, berenti solat zohor & siapkan adik sy... ikat samping & siap2 utk berarak ke rumah perempuan. Terima kasih banyak ukt makcik2 & pakcik2 kat surau solahiah tue.. masa akad nikah tue, dorang siap jamu makan, kebetulan doranga ada majlis khatan esoknya & ahad tue pulak tumpang bersiap pengantin lelaki kat sana.

Tak sabar tunggu rabu nie. Plan lepas habis keje... balik ambil kereta & bergerak balik. Kalau tak pon Khamis pagi lepas Subuh bertolak balik. Dah lama rumah kat kg tue tak meriah ngan ramai org. Last rumah tue meriah, 6 tahun lepas, masa kenduri kawen sy.. kemudian lepas arwah mak meninggal, terus rumah tue sunyi. Kalau time2 raya pon dah tak sama cam masa arwah mak ada dulu. Arwah kalau time raya, cukup bersemangat.. semua keje nak buat. Kami anak2 dah terbiasa.. kalau time raya akan bagi keje sorang sikit, tolong2 mak. Indahnya kenangannn....

~......

So, 19.12.2009 mana org Semanggol.. jemput datang kenduri!

2 comments:

Lia said...

Semanggul ktne?

azima said...

lia..
kat kg tengah, gunung semanggol.. jalan ikut depan sek.agama mahad ehya al syariff