Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, December 23, 2009

Datang dan pergi....

Assalamualaikum..
Cukup2 lah dua hari nie rasa dorman, dah cam hibernasi la plak! Pagi pergi keje ngan tak ada perasaan... pukul 6 cabut balik rumah, mandi, masak.. kul 8.30 sy dah bergumpal dalam selimut... ahkak mengeram!!

Taklahh... sy skrg tersuka plak tgk citer korea kat 8tv, pukul 8.30 malam tue. Jangan tanya tajuk atau sape yg berlakon, mmg confirm tak tau. Layan ajer! Sambil nyusukan ishak, pose2 baring sambil layan tv... tengokkan budak pompuan yg comel tue, ahkak pon mula feeling2 comel sama....

Thehehhee... tak ada mood nak buat pape, ngan heavy period, lagilah tanak buat pape pon... malas al nak mamfuss! nggeeee... Kita kan manusia biasa, kita bukannya boleh jadi 'abang asmara' memanjang...
~apa ekk nama dia? Dr. Fazley rasanya, kan dulu dia nanyi lagu asmara ini, asmara ini tue! :p

Dia kan sekarang motivasi tinggi memanjang... bukak la channel mana pon, motivasi ajer! Hari nie sy rasa bersemangat kembali. Dah ada mood! Ituhari rasa senyum cam kelat ajer... sekarang tak lagi, tambah plak teringat tahun depan dah 33 tahun. Nak kena senyum lelebih nie.. terus rasa nak senyum cam tak leh brake lagi dah... thehhehe.

Ok, mana nak mula nie?
Yg sy nak kena buat ASAP!

-Nak kena gi beli kain dulu utk kelas langsir roman blind.. urgent nie, tapi sib baik ituhari sy dah 'scan' yg mana satu sy suka... tinggal nak rembat ajer!

-Hutang... ya, sy masih lom bank in kan lagi RM 11, duit refund kepada pembeli. Gift jugak masih hutang kat satu entry yg sy kata nak bagi... apa yg nak dikasi ekk?

-Tudung... ya, masih ada lagi tempahan yg lom siap... ina, kak eton, kak ita, kak na

-Baju.. ya, masih ada lagi tempahan yg lom siap... baju wanie, MIL, kak na, baju sendiri pon banyak lom jait.. aduhduhduhh...

-Kelas online.. kelas online baju kurung ada 2 pelajar yg tak muncul2, apa citer ekk... diam2 nie ada banyak makna.. diam faham sesangat atau tak faham langsung2 atau diam tak buat terusss... hurrmmm... nak kena follow up!

Yang akan datang...

-masuk kelas jahit langsir... ahad pagi. ini multipurpose! pertama utk belajar, kedua untuk gantikan langsir yg dah 'belacan' dah tuee.. eeee yekk! :p

-kelas online.. baju kurung pesak gantung, blouse, kebaya.. kemeja dll

-kelas jahitan one to one.... kelas tudung & kelas baju. tapi jan & feb agak limited.. petang sabtu & ahad sahaja.

-sale! bila? soon.... 'kekasih cerah' sy tengah stenby semua nota2.. ~hurut dada, lega ada yg tolong!

- kit, nak explore lagi.. baju, blouse, long skirt. semua utk projek simple2...

-nota? yesss... dah lama x ada nota baru kan?

Yang lepas...

- january-may sy buat apa? rasanya masa tue sy tengah asik masyuk mengulit diri ngan novel2. beli & baca novel situ sana sini. Balance lah kan.. sy ada hobi yg bleh dapat duit, ada juga hobi yang perabis duit.. ngggeeee

-jun buat pertama kali sy buat kelas jahitan.. kelas tudung. 1st time gabra jugak...

-july 2nd kelas.. ada org 'main campak-campak'..... OMG! sib baik di kelas kak ain, kalau di rumah sy.. anda sy dah usir keluar tahuuu..

-3rd kelas.. bila? tapi masa tue, sy dah lut!

- august, sy start buat kelas intensif utk kak ain. disamping sy belajar... sy juga belajar mengajar. enjoyyy!

- august juga... dlm pada buat kelas, sy sempat pindah rumah. dulu 'rumah burung'.. nak mengangkut, siksa turun naik tangga.. maka semua kain2 baju, yg ringan2.. campak dari tingkat atas, sesekali cam orang pecah rumah pon ya jugak! tapi penatnyaa... penat badan & penat poket!

- sepember.. raya. kali nie giliran di klang, tapi kali nie agak meriah. kakak sy datang beraya sekali di rumah.

- october- november sy buat kelas tudung one to one kat rumah. enjoyy.. one to one bleh santai2 sket!

-december prepare utk kenduri adik. penatnyaa... tapi lega dahh selesai.


bagaikan bulan di malam hari... satu purnama, satu gerhana.. satu cerah, satu mendap nggeeeee


rasaiinnnn....

0 comments: