Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, October 31, 2011

pomen pak akob, pomen bagi pelingkup :p

Assalamualaikum...


~ takut kan?

Ituhari, bila sy menjahit.. sy tension sangat dekat thread tension mesin jahit sy tue... sy pon gatai tangan... pomen punya pomen, tetiba jatuh hat tempat pulas thread tension tue. Punya gabra.. berpeluh-peluh pasang balik. Pusing punya pusing tak lekat dah thead tension tue... nie peluh keluaq besaq-besaq kambin dah nie.. pasal banyak baju yang sy janji nak bagi ahad lepas. Memang nayaaa.. pomen pak akob, pomen bagi pelingkup :p

Pulas punya pulas & test jahit... nahhhh ambik kau, jahitannya cantik. Mungkin sesekali kita kena gamble jugak... sekali sekala lah, kot-kot jadi. Kot-kot tak jadi... kalau seringgit dua boleh gamak punggai kat kedai barang lusuh :p

Cerita pasal kedai barang-barang lusuh nie.... kekasih sy dok tengah pecerah rumah la nie. Ternyata banyak sungguh barang aka sampah yang dok simpan. Majalah lama zaman rumaja dulu, kertas-kertas salah print untuk nota-nota sy, kertas-kertas contengan anak-anak, mainan-mainan anak yang mana dah hancur, alat elektrik yang rosak.. semua rongkah ambil tembaga & yang lain kumpul untuk dijual. Sy nak tengok nanti boleh dapat berapa ringgit semua sampah-sampah tue.

Kalau lah kain lycra tue boleh dijual :p kalauuuuu... tapi sy ada idea nak nuat apa perca-perca lycra tue, tapi nak membuatnya tue, masa bila? ... banyak lah tapinya.

baju minggu lepas...




~ baju kurung modern, kain duyung - ada yg tak berani pakai printed macam nie kan? sy berani lah jugak tapi sy akan make sure jangan pakai sampai penuh satu badan... mungkin dress sahaja, seluar atau kain sy pakai plain utk cool down balik aura binatang tuh kihkihkih. Tapi printed macam nie pada sy baju nampak mahal :p







~ ini jubah 2 tone..

















3 comments:

zuwaidah said...

waduh, cantik banget baju2 ni, tidak sabar rasanya nak buat satu

Suzie said...

nampak exklusif baju rimau tu...dulu ada satu tapi hitam kuning ...kain pun kain biasa je

azima said...

che zu, bangettt kan? :p nak rasa ayaq tangan sy ker... boleh2 x ada masalah :)

che su,haaa betul betul exclusive perkataan dia :p mata sy, kalau banyak-banyak kain, corak leopard nie dari jauh boleh aim dah :p pinyalah minat nnnggeee.