Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, October 28, 2011

Be prepared.. be prepared lah.

Assalamualaikum...

Sy bergitu tersentuh bila melihat video ini :

http://www.youtube.com/watch?v=iI_oGQgGdiU&feature=colike

.. cuba tengok pada minit ke 20, dari situ sy tersedar & sy akui apa yang sy buat selama ini sama dengan apa yang Ustaz Don cerita. Kalau sy sibuk, sy cenderung untuk suruh anak pergi main jauh-jauh dengan alasan sy sedang sibuk buat kerja.

Dengan alasan apa yang sy kerjakan itu untuk memberi depa makan... itu yang sy anggap penting. Padahal yang sy kerjakan itu tak ada maknanya jika mereka membesar nanti tidak menjadi anak-anak yang solleh.

Kalau sy mendidik mereka dengan didikan yang lebih kurang dan jika nanti akan menjadi anak yang lebih kurang.... lebih kurang seperti sy, apa sy nak buat?

Be prepared.. be prepared lah.
....................................

Projek baju sy akan datang... mungkin seperti ini, tie neck.. sangat cantik dengan dress & jubah. Tapi tengoklah nanti.. kalau sy masih ada masa menjahit & ada hati untuk menjahit :p
~ semalam idris tanya sy kenapa sy tak buat kerja seperti selalu... :)






5 comments:

zuwaidah said...

cantik lerrrr....kalau boleh tolong jahit, boleh keeeee

azima said...

che zu... nak tempah baju cm nie ker? nanti sy try buat satu dulu keh

zuwaidah said...

wokey, nanti habaq mai kat saya naaaa

imzouna said...

Salam...

Azima,nice work..! Congrats..
Saya pun berminat lerr fesyen cam tu, klu dah jadi test tu, saya nak tempah satu tau! Nanti war-warkan yerr..;)

awina
http://choc-cakes.blogspot.com

azima said...

che im.. i'allah. nnati dah jadi satu, sy tunjuk yerr :)