Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, October 18, 2011

.. duduk rumah papan lah kaya!

Assalamualaikum...

Dua jejaka yang belum bersunat dalam rumah sy... masing-masing bajet kacak :p

Yang sorang, balik sekolah ituhari tetiba tanya sy... makk, abang kacak tak? Sy tak tahu perasaan sy macam mana ketika itu, rasa geli ketiak ada, rasa nak lari masuk bilik & gelak golek-golek pon ada.. nak pitam pon ada kehkehkeh.

Sy tanya dia, abang tahu tak kacak tue aper? Tak tahu, kawan abang kata abang kacak... kata dia.
~ pitammm...

Oooo ok, ermmm untuk tidak memanjangkan cerita, rasanya tak perlu tanya siapa yang cakap dia kacak... kekkekee. Kacak tue hensem lah, tapi lagi kacak kalau jadi anak yang solleh.

Yang lagi sorang tue, ada satu pagi dia beria-ia bersiap, letak jel rambut & sikat rambut buat rambut pacak. Kemudian tanya sy... mana yang wangi-wangi tue? ak ak (ishak) nak yang wangi macam semalam tue. Sy memang tak pakai perfume, jadi heran jugak.. bila masa sy beli perfume?


~ pic semalam, mula-mula menangis tak nak ke sekolah.. lepas nampak songkok, nak pakai baju raya.. tak dan dan nak pi sekolah pulak.


~ pic pagi tadi... nasib lah anak 2nd, pakai seluar warian dari abang sajer, tapi rambut pacak maintain yer.. jangan sape2 sentuh.

Kemudian teringat, sehari sebelum tue sy ada beli something.. masuk ke bilik air & tunjuk kat dia... ak ak cari yang ini ker? Haaaaa yang nie lah wangi-wangi, lalu ambil & sapu ke badan & baju dia..... ya ampun, dia sangka kan 'sumber ayu.. merapatkan keintimanku, cubalah sendiri' itu cologne!
~ tapi pagi tue dia pi sekolah tak nangis2 macam sebelumnya la... sy agak ntah2 urat nangisnya dah rapat!!


Anak sy nie, bajet nak pakai seluar jeans ajer pi memana... kalau seluar yang depa suka pantang kering, kekadang nampak dok sangkut & tak dan jemur pon mintak nak pakai.

Sy baru terscan satu kedai yang tempat duduknya ada wakaf. Sy memang admire giler tempat-tempat yang ada wakaf macam nie, ambil makan boleh bersila, boleh berlunjur & gamak tak ada orang.. boleh berebah kejap :p


~ penyandar pun dariapda buluh.. atap nipah.

Lokasi di sijangkang, batu 7.. wakaf daripada buluh. Bergoyang jugaklah wakaf tiap kali mak gajah nie mengesot naik... hohohooho. Makanan sy tak pasti sangat.. sy try chicken wing & mee goreng ajer, tapi boleh tahan lah. Nak lagi sempoi, sambil cuci kereta kat sebelah, sambil medang-medang kat wakaf... asyikk!

Pekerjaan sy dua tiga hari lepas... & baru dapat tempahan blouse 2 in 1 nie, tapi tangan cekak & berbutang.



Pekerjaan kekasih sy dua tiga hari lepas... pagar kayu nie 7 kaki ajer tapi kos bahan mentah ajer dah RM 300, punya mahai harga kayu la nie... kalau dulu duduk rumah papan kita kata miskin, la nie kita kena tukaq.. duduk rumah papan lah kaya!

2 comments:

susi said...

batu 7 sijangkang?.dekat dah ngan umah nenek kita..tak jauh dah dr bt 10...sedap tak makanan? kata kwey teow goreng kat situ marvellous..tp tak penah cuba lagi...ader satu tempat makan lagi ader gazebo kayu mcm ni...kat shah alam...lum masuk shah alam sgt pun...kena lalu kesas...nak masuk jalan kemuning...lupa nama kedai tu...mlm mmg ramai org...gazebo sentiasa full...makan seafood jer...okla..takdela nak kata sedap sgt...yg bestnya ader gazebo..itu jer...

azima said...

susi...

haah batu 7, kalau dari jaya jusco menghala ke banting tue, nampak sign board batu 7 sijangkang.. masuk ikut situ.. kedai nie dekat ajer dengan simpang tue... yaker? tapi tak try kwey teow dia.. mee goreng bleh tahan la.

halamakk.. dekat dah tue, tolong carikan nama kedai boleh.. hehehehe gazebo yg penting tue, kalau tak sedap.. singgah minum air ajer :p :p