Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, January 29, 2010

ubat membebel...

Assalamualaikum..
Semalam kan.. nak jadi cerita, tapi nie bukan kali pertamalah, dah banyak kali dah.. 'kekasih cerah' sy nie memang selalu tolong poskan barang kat satu pej. pos di Klang nie.. pej. pos yg mana, tak leh la cakap kan...

Pastue ada sorang akak nie, kalau tak kena pada pandangan mata dia... dia akan membebel ajer, boleh pulak dia sekolahkan 'kekasih cerah' sy depan2 kaunter.. mostly pasal packaging yg tak menepati piawaian di mata dia lah... bla bla bla dok bebel, pastue bla bla lagi...

'Kekasih cerah' sy, tengok angin dia lah. Kalau dia ok... dia tadah ajerlah, kalau dia fedup dia blah & esoknya la pulak sy pos di pej. pos yg lain.

Persoalan yg selalu 'kekasih cerah' sy balik dok tanya sy... hsbn dia boleh tahan ker ngan bebelan dia tue? Haaaaa..... tak dapat lah sy menjawapnya, tapi org dah tengah angin takkan sy nak tambah plak kan? Sy pon cubalah buat lawak tak berapa nak cerdik...
'...kot dia minat kat syg kott, tue pasal dia suh berlama2 di kaunter tue...
'

Ngeee.. iyalahkan, macam2 cara org buat utk express perasaan sendiri kat orang lain. Tapi tau tak nie apa petanda?
~petandanya.. ahkak cam dah ter overdos baca novel agaknya, kan jalan cerita novel selalu cam gini... benci, suka pastue kawen... ihik semuanya semudah ABC!

Tanak tanya kenapa perempuan suka bebel, sbb kalau dah jadi tabiat tue.. tak tau nak buat apa dah. Masing2 tak suka kena bebel.. memekak, so apa ubat kalau bebel nie dah jadik tabiat?
~ cececee.. gaya cam nak jual kuat kat pasal malam ajer :p

Sy kalau dah penat tue kekadang berkicau jugak.. tapi kenalah pakai pendekatan 'pukul anak, sindir menantu'
~karam singh walia ler sesangat, peribahasa bagai..

.. bebel kat anak, tapi aim kat 'org lain2 dlm rumah tue'... ngeeeee tapi sy tak selalu buat pendekatan nie, kekadang sajerr.. sbb 'org lain2 dlm rumah tue' memang 'si kembang cina'..
~merasa lah google maksud 'si kembang cina'.. :p

... kalau rasa nak ubati/ tawar2kan tabiat membebel tue, cuba cam sy buat... sibukkan diri, siang keje, malam suri rumah, tengah malam prepare oder, hari minggu masuk kelas, hari cuti mengajar.. habis bila masanya nak membebel? Daripada membebel baik tutup mulut buat keje.. nak membebel, kita bebel dlm blog ajer... okehh!



Ok.. nie gift yg sy janjikan dlm entry http://azimadiyshop.blogspot.com/2009/12/inginku-mengenalimu.html nie sy buat dah lama dah, tahun lepas rasa2 masa dok gila RE...

Dan dua orang pengomen yg sudi berbual2 ngan sy di entry tue, diminta email/sms nama penuh, alamat & h/p no... tq kerana sudi, dan sy hanya sudi pada yg sudi sahaja.. sudi2kan ole2 yg tak seberapa ini, sangat gegirl... & sorry if both of u hate pink, sbb nie ajer yg ada...



tote bag.. utk pengomen pertama, sulam reben guna teknik wild rose..



h/p pouch.. teknik bunga kekwa utk pengomen kedua, lom siap... sepatutnya bawah tue ada lagi 1 bunga.. tapi sy ngelat.. nanti sy backstitch la nama org yg terima kat tempat lompong tue & bubuh tali..



sy selak sikit kelopak utk bagi nampak 3D.. jenuh berapa hari belajar tue, bukan boleh ikut dan selak ajer yer.. :p

3 comments:

Zuria Arshad said...

yay, dapat hadiah...dah e-mel kat akak maklumat yg diperlukan...time kacih.

azima said...

Zuria Arshad..
ok dah terima email tue..
so backstitch nama nak bubuh aper? zulia ker zuria? :)

my heart... said...

nk tau cara buat bunga tu boleh x???