Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, August 23, 2010

tips pakai tudung syria bagi jangan melekap sangat kat dahi...

Assalamualaikum...

Puasa tak hari nie? Puasaa.. baguuss. Jangan jadi cam Ishak, tengah sy suap makan pon puasa katanya :p

Berapa hari dah sy tak update blog? Aduhduhduhh.. ntah celah bedah mana sy pi menyelam ekk, lama tak timbul2.. nnggeee.

Sy ada jer, alhamdulillah sihat walafiat. Cuma... seluar sy agak longgar sejak akhir2 nie.
~ motiff nak cerita ahkak dah kurus.. kehkehkeh.

Dah tak boleh makan banyak sekarang.. perut dah kecut agaknya. Kalau hari-hari biasa, lajak gak tambah sekali buat cukup syarat, la nie nasik separuh pon gagah nak habiskan. Tapi, berat still sama.. so kita tak payah timbang, kita tengok pada pangurangan inci.
~ ewahh time kurus ajer cerita pengurangan inci bagai... time badan naik, tak cerita & bukak cerita lain :p

Sy ada menjahit baju & tudung2.. tapi malas nak mamfusss snap2 pic sekarang. Dan ituhari sy kata nak cerita tips pakai tudung syria bagi jangan melekap sangat kat dahi... pon sy blom cerita lagi & pic pon tak snap.

Makanya, sy cerita sajalah.. nanti imagine kan cam mana & balik bedah siasat sendirik :p Yang ituhari, sy memandai pi bedah inner syria sy & bila pakai jadi lagu nie :



Cara-caranya:

1. Penyambung inner tue kasi bukak semua habis~ hati2 & jangan tarik, takut jahitan pemyambung bahagian inner yang warna berlapis-lapis tue tertetas kat hujung.

2. Jahit tepi keliling inner. Bila tetas jahitan ponyambung dalam step 1, inner lebih kurang jadi cam bentuk silinder. Jahit tepi keliling bulatan atas & bawah tue.
~ refer dalam pic atas, inner sy 3 lapis... pink belacan, biru & coklat gelap. Kelebihan buat macam nie.. sy boleh pilih nak pakai pink belacan, coklat gelap biru ~ dalam urutan warna yang terbalik.

Dan kalau nak pakai 1 warna shj, pink belacan.. sudah tentu boleh sangat2, kecuali kalau nak belacan, itu kena beli kat kedai.. huhhuhuhu

3. Letak inner atas kepala & pinkan 2 hujung depan inner. Cara sy, sy pin di bawah dagu. Boleh jugak kalau nak pin di belakang leher.

4. 2 hujung belakang inner tue simpul untuk kemaskan.

5. Pakai tudung syria.

Boleh imagine tak? Sy dok fikir2 lagi cara yang lain bagi elok lagi bila pakai, kasi mantap sikit...
~ ewahh mantap kauu, cam masalah negara jer. Tapi kalau pagi2 nak pi kerja, tetiba tudung pulak tak menjadi... uuiii geramnya, bukan setakat masalah negara.. nak amuk satu dunia pon boleh :p

6 comments:

Anonymous said...

Tak perapa paham & nampak le Puan...boleh tunjuk gambaq dak ? Sori la saya ni lembap seket...

Anonymous said...

Tak perapa paham & nampak le Puan...boleh tunjuk gambaq dak ? Sori la saya ni lembap seket...

azima said...

che fizan..
mate, tuelah.. aku pakai syria melekap.. sebijik indon kikikih

che anon.. tak pahams angat lah tue, komen sampai 2 kali.. hehehehe

Farra Tuan Kedai said...

Nak bantal atau barangan kraft untuk dijadikan hadiah??nak harga murah???

Jomlah jadi followers blog saya di

http://farralovecraftfelt.blogspot.com

saya dah pon jd followers awak

azima said...

che farra....
ok tqvm.. jap lg sy add k, tq yer..

faizlily said...

thanks for a great idea, pagi tadi saya dah tetas skit syria inner, so comfortable...