Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, August 24, 2010

peasant blouse di dalam rumahhh..

Assalamualaikum..

Nak tunjuk peasant blouse yg sy buat beberapa hari lepas. Kesemua baju2 di bawah nie, semuanya peasant blouse.. so, peasant blouse di dalam rumahhh..

.. rasa-rasa boleh kot next projek sy buat nota nie. Syok buat baju nie nak siapkannya cepat.. sy potong baju di office & menjahit di rumah.



~ peasant blouse nie ada 2 helai... utk kakak2 sy. Kain jersey nie, pakai rasa sejuk.. boleh la depa pakai habuan pi ambik anak kat sekolah ker kan. Tangan lom siap & hujung tangan cerut getah.



~ peasant blouse nie utk mak buyung, adik ipar sy. Sy buat tangan biasa & potong pada empire line & kedut2 sikit habuan simpan perut :p



~ nie kain yg sama sy buat peasant blouse sy ituhari. Blouse nie sy buat 2 helai utk kakak2 sy. Jadi jumlah ada 3 helai peasant blouse guna kain yg sama.



~ tamak nak bagi cukup dapat lagi 2 helai, tangan tak cukup kain.. ahhh sudahhh! Tapi yang syoknya buat baju modern nie.. gamak tak cukup kain, tangan sambung kain lain. Nak bagi matching, hujung baju pon sy sambung kain lain jugak.

Dannn.. disebabkan stok getah utk leher baju nie dah habis. Kat leher semua baju nie sy bubuh tali saja, tapi make surelah lehernya cukup luas utk masuk kepala. Tak der rotan, akar pon jadilah jah..

0 comments: