Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, August 13, 2010

saya nak try test skill, hakhakhak..

Assalamualaikum...

Hari nie hari pertama puasa utk sy :p ketinggalan 2 hari nampaknya..
~ penting ayat nie, nanti nak semak balik berapa hari tinggal senang nggeee...

Sy dah try test buat satu biskut simple smlm.. saya nak try test skill, hakhakhak.. skill kekdahnyerr! Dan ini kiranya 1st time sy buat biskut dalam errmm.. seumur hidup. Seeee... rajin sungguh la, mak sapa lah nie :p

Sy tak berapa minat masak kuih2, biskut2 & kek2 nie. Sbb sy bukan jenis asik2 nak mengunyah.. sbb sy kalau lapaq, aim nasik ja :p

So.. masak lauk2 simple2 harian tue sy minat gak la, tapi kalau bab kek2 & biskut2 nie.. aiii tak teringin derrr membuatnyerrr... beli lagi cepat ekk.

Tapi, si Idris nie.. dia suka ke situ. Selalu suruh sy masakkan kek2, biskut2 & kuih2 nie. Part2 pecahkan telur, kacau.. & masukkan bahan, then kacau.... dia sangat suka part tue. Sy tengok, Ishak pon dah sukakan benda yang sama.. dan depa nie akan berebut sampai nangis2 nak tolong kacau sama... pheuwww.


~ masa nie Idris dah merajuk & nangis kat depan.. spatulanya ada satu, pakat berebut...


~ bukti bergambar... oooOOOoo patutlah, choc chip makin berkurang.. ada yg kutip & masuk mulut yerrr...


~ sy panggil Idris & tolong sama2 gentel.. serius Ishak punya jadi panjang2 & comot eeuuww.... fenggsannn mak!


~ air tangan dorang.. adduhhhh. bila dorang ke depan, sy gentel & betulkan balik...

Resepi nie mungkin ok kottt... tapi rasa cam kurang manis, mungkin sy terkurangkan gula sbb sy hati2 sangat tanak dorang makan manis2. I'allah lain kali bleh buat lagi... tapi rasa dulu sebelum bakaq nooo. Nanti org kata.. ambbooiii tuan rumah kedekutnyaaa, biskut tawaq hebiaq.

Raya nanti, mai rumah naa.. kalau nak rasa biskut nie. Tapi kalau tak sedap, tak boleh komplen.. buat taktau ja hohhohhooho...

0 comments: