Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, February 13, 2012

(let go) kita kira kensel k...

Assalamualaikum...

Ituhari, masa sy plan sewing party : jahit telekung.. sy terfikirkan keperluan untuk servis balik mesin jahit tepi highspeed sy tue. Ada kelengkapan, senang nanti nak bahagi-bahagi tugas.

Semenjak beli tahun lepas, berapa kali jer sy guna.. sy ada iklankan nak let go mesin jahit tue, tapi bila ada yang tanya sy rasa sayang. Kebetulan pulak benangnya tak reti pasang :p

Minggu lepas sy suruh kekasih sy buat appointment dengan uncle yang selalu repair mesin jahit tue datang rumah, sy nak dia tukar balik tapak mesin jahit tepi kecik tue kepada tapak jahit tepi biasa.

Uncle tue kata kat dia boleh tukar sendiri dan dia ajar jer cara tukar.. dan dia pun balik tukar. Dalam hati sy dok kata.. tukar tue boleh la tukar, tapi nak bubuh benang tue yang tak tau...

... bila dah tukar, makanya berdua kami gamble bubuh benang tue berdua... semua based on ingat-ingat lupa. Memula silang kot sini.. kemudian eeehhhh macam tak kena ajer, then kilas kot lain pulak.

Ntah la, mungkin sebab dalam hati kata mesti tak boleh punyaaa.. percaya lah, sebab dulu masa putus benang, sy dah banyak kali cuba. Tapi ituhari cuba, last2 menjadi. Lepas ejas sikit-sikit, elok ajer jahitannya tue, tak payah panggil pomen pun.

Pengajarannya apa kat situ?

Jangan dok pandang rendah sangat kat suami kau.. jaga mulut, jaga hati, jaga tingkah laku, syurga kau kat situ!
~ ampunnnn kan temah yer.

dengan itu, entry let go item di : http://azimadiyshop.blogspot.com/2011/08/let-go-mesin-jahit-tepi-industri-brand.html kita kira kensel k...

Kiranya dalam minggu lepas, berjaya betulkan 2 malasah mesin jahit tepi portable & highspeed, sape ada masalah mesin jahit boleh calling2 yer.. :p macam hebat.




satu sebab kenapa sy malas jual seluar... susah nak pakaikan & dah pakai baru perasan terkalih pulak ... letih!


0 comments: