Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, January 27, 2012

tailor dan dot dot dot...

Assalamualaikum...

Sy dok verangan dah nak apply suasana bekerja terutama daripada segi pengurusan masa walau sy hanya bekerja dari rumah selepas ini.

So boleh imagine, pukul 8.30 ahkak dengan taik mata bersepah mengadap mesin jahit atau mengadap laptop menjawap email dan berface book bagai... thehehhe.

Jadinya, bekerja sendiri dari rumah lebih banyak cabaran.. selain pengurusan masa, mungkin juga cabaran dalam tempahan yang diambil. Kita jangan terlalu mencari job, jangan sampai main tangkap muat. Pasal kita tailor muslim.. ada tanggungjawap yang kita pikul. Kerjaya kita tailor dan dot dot dot... yang dot dot dot tue kena ingat bebaik.

Sy tak katalah pakaian sy muslimah-muslimah belaka.. tapi sy make sure tertutup, kalau yang terbukak tue mursing ware.. kau pakailah inner ware, jangan kau biar terbelalak macam tue sahaja. Kalaupun lycra itu melekap.. pakailah kain dalam, singlet dan sebagainya.

Bila nak tempah baju yang tak menutup nie, kita jadi berat sikitlah.. pasal nanti kita dok dapat saham sama. Bila kita bagitau benda nie.. memang nampak kerek. Lorat semacam, hang tailor, jahit ajerlah apa... apa yang gaduh, sy boleh bayar.. bukan mintak free.

Tapi benda nie tak boleh... memang kita boleh bersangka baik dalam banyak hal, tapi ada hadnya dan bukankah berpesan-pesan itu lebih baik? Walau kita tailor cabok, biar kita ada prinsip sendiri.

Ermm... sy ada buat tangkapan kain polka dot yang sy rasa agak menarik, jadi sy sedang cari dress blouse untuk nursing ware.. kalau ada jumpa pic yang menarik, boleh syer ngan sy yer :)




~sumber : kesemua gambar hasil carian internet

5 comments:

IbuDhira said...

comellll & cantekkk..kalo ade nnti bgtau yerr..nk belii..

azima said...

IbuDhira...
kann? simple tapi praktikal... tapi sy punya kain nie printed polkadot... harap2 lagi comel & cute :)

tney@sunflower said...

comey2.. lau ade pun teringin gak.. tengah cuti menjahit tak lalu ngadap mesin..

azima said...

tney...

berisi yeeekk? :)

tney@sunflower said...

yer.. 5 month.. mesin jahit tu dok pandang sipi2 jek.. :P

Dok pk nak membeli aje.. :)