Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, July 4, 2011

.. offer that I can't refuse!

Assalamualaikum...

Sorry yer sy masih lom sempat edit semua untuk penyertaan GIVEAWAY tue. Tapi jangan risau.. pemenang still boleh pakai baju tuk raya keh.

Baju raya anda kaler apa tahun nie? Ramai yang dok pilih kelabu.. sy tak kot, kelabu nanti lagi tak nampak apa, mendap :p

Sabtu lepas sy jejak dah jakel.. punya ramai umattt. Depa punya pilih kain, sat sat sini tebaq kain.. sat sat sana pulak tebaq kain :p

Sy ambik jugak berkat.. tebaq sama. Depa bagi diskaun sangat... offer that I can't refuse! Kehkehkeh...

... sy dok pikiaq, apa la depa bagi diskaun banyak sangat nie, macam durian runtuh. Tapi mungkin dalam kepala depa, depa dok pikiaq lain.. depa dok kata, yessssss umpan dah mengenaa!! Mungkin yerr.. mungkin jer.

Depa dok kejan suruh beli lagi sampai RM 250.00 minimum.. boleh masuk peraduan, cehhh sy silap teknik pi kata sy tak cukup duit. Wat malu orang kampung betui.. patutnya sy kata lah, nanti sy pi chop duit dulu.

Lepas tue, nak buat malu lagi orang kampung... time turun, sy pi cari tangga turun!! Hauhauhauuu... jakel ada tangga naik jer la, turun kena naik lif! Patut lah salesman & sales girl dok pandang semacam jerr.. fecah rahsia 1st time jejak jakel.

Aferrr nak buat nakkk.. makcik tunggu sale jerk la nak pakai baju made in jakel, kalau tak... tak mampu derrr. Nie pon kutip-kutip duit raya anak tahun lepas... tak lah fafer sangat, marhaen jerk kater ko!

Sale jakel sampai 15hb jer katanya.. tapi tanya salesman sampai raya. Motippp? dia suruh ahkak mai lagi lah tue. Kalau 1st time ahkak tak jumpa tangga turun.. pi minggu depan maunya ahkak tak jumpa pintu balik :p

Lepas tue nak cerita lah jugak kan, Ishak anak sy tue.. kalau berhenti & nak turun ke mana-mana.. dia selalu mangambil masa yang lama nak pakai selipar & turun dari kereta. Selalu dia kena sindir dengan sy.. sempat mak tidur dulu tak? Masa pi jakel tue pon sama macam tue jugaklah.. sy tertinggal di belakang dengan dia. Abah dia ngan Idris dah mencanak & tak nampak dah di depan.

Lepas tue, nak buat malu lagi orang kampung... sampai-sampai jer sy nampak pintu & terus masuk. Masuk jer dalam tue.. salesgirl dah bagi selamat datang, baruuu ferasann. Alahhh senahhh, makcikk salah masuk kedai nakkk!

Nak tunjuk lah sangat kat pekan di kampung tue tak ada jakel.. padan makcik tak tahu, makcik pi masuk Hajra! Padan lah jual tudung.. kain tak der. Kahkahkahh.. dah namanya wisma jakel, makcik pi ikut hukum logic... semuaaaaaaa tue jakel.

Makcik rasa macam nak pitam, sib baik baru masuk dua tiga langkah. Kalau masuk dah round-round & tanya bahagian kain tingkat berapa? ada floor map? Maunya makcik kena buat plastik sejeri lepas nih!



~ makcik nie lah yang buat malu orang kampung tue.. sila ingat baju dia yang DIY nie, kalau jumpa di mana-mana buat tak kenal :p


~ lama ahkak tak snap baju pakai di badan sendiri khenn...

------

Oder hantar hari nie : Satu family depa semua nie, ibu, anak & cucu tapi ada 4 lagi jubah two tone & sehelai jubah budak x snap.





4 comments:

Melor said...

walau jekal dekat aje dengan rumah dan dah bertahun-tahun tinggal sini melor tak pernah jejak kaki kat jekal. boyfriend kita tak suka pergi tempat sibuk klu nak gi sendiri. nak gi sendiri pun susah bala tentera ramai. agaknya kalau melor gi mau ada yang sesat tak jumpa cari tangga turun.hihihi

Kuazue Mohamad said...

hihihi.. offer nooo... i amik berkat hat bawah jer la.. hat tang celah2 kaki lima tu dah la,... sat g payah... la awat depa duk pakat buat baju kaler kelabu,... kaler of the year ker? hihihi... sejak2 ada cik milah tinggi melampai.. asik milah tu je dok tayang baju no... rindu gak nak tgk baju dgn tangan pegang hanpon tu.. ekekeke.. jgn mare na...

tney@sunflower said...

che zura tak jumpa tangga ya!! tangga hat belah belakang tuh..tersorok sikit... :P len kali lau tak jumpa tanya kat sales person tuh..

lagi kat jakel tuh sales person dia suka dok ikut belakang org.. hehe senang dorng duk sambar.. lau p hari minggu cmtuh ler gupe umatnyer sejak khabornye ade sale.. pada sy sama ja.. sale tuh dah byk due datenyer.. hahah

azima said...

che melor...
daripada sesat cari tangga turun.. baik doa-doa tak jumpak jga tangga naik :p

che kuazue..
trade mark tuh.. cekak pinggang & snap pic pakai hp kikikikik

che tney..
sy x tanya pasai tanak kantoi.. last2 kantoi jugak.. kahkahkah.