Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, September 25, 2010

Tips membalut kerusi makan...

Assalamualaikum..

Curlass kau Maria, dah berapa hari asik bagi tips ajer. Entah kan berguna ker tidakkk :p

Lagi 7 min kul 4 pagi tapi masih berjaga yer. Tadi sy baru lepas bertukang.. bertukang ala2 manja sajalah tapi :p

Mulanya sy nak jahit cover kerusi makan.. tapi last2 sy ingat balut sajalah lagi senang. Punya melilau cari stapler dinding tak jumpa plak. Kenalah gerak..
~ gerak nie kejutkan tidolah org utara kata..

.. gerak jugak kekasih sy mana dia letak stapler dinding. Sy mmg tak sah kalau tak kacau orang tido time mata sy tanak tido nnggeee.

Lepas tue tetiba dapat ilham kat mana stapler tue ada :p Dah jumpa stapler, skru driver bunga plak tak jumpa. Gerak lagi....


~ peralatan yg kena ada..


~ potong kain secukupnya, balut & stepler


~ skrukan kembali

Siap dua kerusi.. dah habis bullet plak. Cari melilau tak jumpa, gerak lagi. Rupanya macam skru driver tadi, benda ada depan mata tapi tak ferasan, cari dengan hidung! :p

Dah jumpa bullet, tak tau pasang pulakk.. hai gerak lagi.
~ kalau orang lain ntah2 dah kena makan penampaq :p


~sebelum... ugly gila :p


~selepas

Siappp lah jugak kerusi akhirnya.. kagum gak la walau bertukang manja2 saja. Tapi segak sikit lah daripada hat asal nuhhh...

Lepas siap tue, buat langsir utk dapur plak. Valance saja .. tapi ada rahsianya langsir tue. Rendanya tak cukup, tapi sy pasang jugak pasal belah yang tak cukup tue mmg tercover dengan kitchen cabinet. Redho jer lah.. pic simpan dulu, belum siap sepenuhnya.

0 comments: