Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, October 6, 2009

KEDAI NOTA JAHITAN PAKAIAN WANITA, LELAKI, KANAK2 DAN MANIK

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..
INGIN BELAJAR JAHITAN PAKAIAN, TAPI TAK ADA MASA UNTUK KE KELAS JAHITAN / TAK CUKUP KEWANGAN? INGIN CUBA BELAJAR MELALUI NOTA? JIKA BERMINAT…
Anda hanya perlu lakukan 5 langkah mudah...


LANGKAH 1 : PILIH NOTA YANG INGIN ANDA MILIKI
Nota jahitan pakaian:

• Nota1 Baju Kurung, Kain Susun, Pinggang Getah + Kain Keras, RM 15.00


• Nota2 Baju Kedah Modern,Kain Selisih Belah, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota3 Baju Kebaya Modern, Kain Selisih,Pinggang Kain Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 4 Baju Kurung Pesak Gantung, Kain Kipas,Pinggang Kain Keras + Getah Kiri & Kanan, RM 15.00


• Nota 5 Baju Kebaya Asli, Kain Kembang, Pinggang Kain Keras + Getah, RM 15.00


• Nota 6 Baju Kurung Modern Gaun Labuh, RM 15.00


• Nota 7 Baju Kebaya Kota Bharu, Kain Susun Depan, Pinggang Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 8 Jubah, RM 15.00


• Nota 9 Chongsam, RM 15.00


• Nota 10 Blouse Mengandung, Skirt Labuh, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota 11 Baju Kebaya Leher Tinggi, Potongan Princess, Kain Kembang Payung, Pinggang Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 12 Blouse Modern, Kain Belah Belakang, Pinggang Kain Keras + Getah Kiri & Kanan, RM 15.00


•Nota 13 Gaun Mengandung Labuh, RM 15.00


•Nota 14 Mini Jubah, Kain Duyung, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota 15 Baju Melayu, Butang Tiga, RM 15.00


• Nota 16 Kemeja, Tangan Pendek, RM 15.00


• Nota 17 Baju Melayu, Butang Lima, RM 15.00


Rajah menunjukkan perbezaan antara baju melayu butang 3 dengan butang 5:


• Nota 18 Maxi, Nursing Wear, RM15.00


Nota 19 Baju Kurung Modern, Empire Line, Kain Selisih, Pinggang Getah Keliling RM 15.00


Nota 20 Kaftan / Abaya Butterfly RM 20.00~TERBARU!


Nota 21 Maxi/Dress Twisted Neck RM 30.00 ~TERBARU!


Nota jahitan manik
• Himpunan Jahitan Manik Nota 1-8, RM 15.00



Nota jahitan pakaian kanak-kanak
• Nota 1 Baju Kanak-Kanak A-Line, RM 5.00

~**sila beri alamat email jika oder nota 1 kanak-kanak, kerana cara jahit akan diemail kepada pembeli

• Nota 2 Baju Kurung Kanak-Kanak, RM 5.00


• Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak, RM 5.00


• Nota 4 Sun Suit Buckle, RM 5.00


• Nota 5 Gaun Tidur Kanak-Kanak, RM 5.00


LANGKAH 2 : TENTUKAN CAJ PENGHANTARAN & PENGENDALIAN


~ SILA KLIK UTK BESARKAN~

OLEH KERANA RATE POSLAJU TELAH BERUBAH, SILA TAMBAH RM 1.00

Caj penghantaran dan pengendalian berdasarkan berat item yang ingin dibeli, melalui POSLAJU ~ caj pos ini terpakai untuk Malaysia sahaja . Jika ingin penghantaran lebih 2000gm, sila email/SMS utk caj penghantaran melalui POS PARCEL

LANGKAH 3 : BUAT PEMBAYARAN KE AKAUN
Sila isikan alamat EMAIL azmaildani@yahoo.com jika membuat bayaran melalui internet.
Bayaran boleh dilakukan ke mana-mana akaun :
~~AKAUN NO. SILA REFER SEBELAH KIRI WINDOW~

LANGKAH 4 : EMAIL/SMS/PM DETAIL DIRI DAN PEMBAYARAN
Sila isi dengan HURUF BESAR.

Nama Penuh :
Alamat: (SILA BERIKAN ALAMAT YG ADA SESIAPA BOLEH RECEIVE, JIKA RETURN.. AKAN DIKENAKAN SEKALI LAGI CAJ POSLAJU)
Email:
No. H/F :
Nama Bank :
Tarikh Bank In :
Amount :
Resit Bank In : (jika pembayaran melalui internet)
Pesanan Item :

LANGKAH 5 : TUNGGU REPLY EMAIL/SMS/PM
Tunggu reply email/sms/pm dari sy. Sy akan beritahu bila nota akan dipos dengan ASAP dan pengeposan hanya pada hari 1, 3 & 5 (Isnin, Rabu, Jumaat) Term 7 hari. Tunggu nota sampai. Jika dalam 1 minggu nota belum sampai, SILA EMAIL/SMS untuk dapatkan ref. no poslaju.. semak/ call pihak pos. Detail boleh didapati di http://www.pos.com.my.


234 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 234 of 234   Newer›   Newest»
Farah Are-u said...

sy nk bli nota no 6, 8 n 15... tpi mcm ne nk order ye?? sy punya berat postage 430g, so caj postage semenanjung rm6 + rm1 = rm7
harga 3 nota rm45 + rm7 = rm52

nk tros bank in kew?? sy da mesej xreply n cll pon xjwb... please bgi feedback...

azima said...

qisqay..nota rm 25 add poslaju sjung rm 7

faizal, sy di klang...semanggol tue hometown

farah, noted n dah pos

Nur KhaiRos said...

Salam,saya minat utk jahit jubah muslimah yang longgar dan berbutang di bahagian dada (mudah utk baby menyusu)..nota mana yg sesuai? TQ

Luv Sharona said...

Hello sis, ada tak nota jahitan untuk baju lengan panjang dan seluar panjang(lelaki)? Saya berminat untuk membeli nota tersebut secepat mungkin. Thanks.

Sharona emel : sharonaluv@gmail.com

Noorhaliza Ahmad said...

Salam nk tanya ade tak patern peplum kanak..

azima said...

Nur KhaiRos

nota nursing butang tak ada, maaf ya

azima said...

Luv Sharona

nota baju lengan panjang n seluar tak ada... maaf nota yg ada, hanya yg ada di page ini sahaja

azima said...

Noorhaliza Ahmad

wsalam.. maaf nota peplum tak ada

Nor Haslinda said...

Salam Azima

Saya ,Nor Haslinda, dari Singapura. Saya pernah membeli nota-nota dari pada awak.
Kali ini, saya berminat dengan nota nota berikut,

Nota 17 Baju Melayu, Butang Lima,
Nota 2 Baju Kurung Kanak-Kanak &
Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak

+ pos lalu ke singapura

total cost brape yer..

Nor Haslinda said...

Salam Azima

Saya ,Nor Haslinda, dari Singapura. Saya pernah membeli nota-nota dari pada awak.
Kali ini, saya berminat dengan nota nota berikut,

Nota 17 Baju Melayu, Butang Lima,
Nota 2 Baju Kurung Kanak-Kanak &
Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak

+ pos lalu ke singapura

total cost brape yer..

JaJa said...

Saya nak : Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak, RM 5.00

pls reply kat jajashoppe@gmail.com

SM Marines said...

Kak Azima, saya ade beli nota 14 (mini jubah) dalam bahagian pola baju bahagian belakang tu ade tunjuk K1, K2 n K3 tp tak ade cara ukur dan nota utk bahagian tu. Mintak advice..

SM Marines said...

Kak Azima, saya ade beli nota 14 (mini jubah) dalam bahagian pola baju bahagian belakang tu ade tunjuk K1, K2 n K3 tp tak ade cara ukur dan nota utk bahagian tu. Mintak advice..

SM Marines said...

salam kak azima,
nak tanya, saya ada beli nota 14(mini jubah) dlm bahagian pola tangan baju tu akak tulis AE (kekiri 1.5" sambungkan point A, E titik tengah garisan AE dan D mesti pastikan garisan tersebut sepanjang 10" itu tak kira apa pun ukuran baju kita? kita mesti ikut ukuran akak tu ke? sbb ketiak baju tu cuma 7.5" sahaja dlm ukuran saya.saya cuba buat baju untuk budak berumur 12 tahun. harap akak advice..

Thanks
Norazah.

ida afandi said...

Kak nota2 ni masih ade?

azima said...

SM Marines.. dah reply kat email

azima said...

Ida afandi, ya masih jual

ida afandi said...

Akk nota ade lg x

Amarza said...

Masih aktif ke blog ni, sbb sy nak tempah notabjuga..please reply jika masihnaktif.

Amarza said...

Masih aktif ke blog ni, sbb sy nak tempah notabjuga..please reply jika masihnaktif.

azima said...

amarza, ya masih aktif

mid burham said...

Salam saya nak nota 11. Baju kebaya dan kain kembang payung. Ni no saya 0163385790

Siti Noor Shafenaz said...

As salam..sy nk nota 12 n 14 dan kanak2 nota 1..brp total ye..

Nur Hannani said...

Assalamualaikum Pn Azima, masih boleh beli nota jahitan lagi x sekarang?
Terima kasih :)

Johanis Nini said...

Salam,

Saya nak membeli nota jahitan. still available ke?

Qasehsurianamy Helmi said...

Salam, akaun ni masih active lg x?? Sy no oder nota jahitan lh.

azima said...

maaf... akaun masih aktif, nota masih jual... cuma lama x sign in blog, lupa password! LOLL

Mohd Lutfi said...

Assalamualaikum..masih adeblagi ke jual pola ni?

Nikki said...

Salam sy nak tahu ada jual template2 leher baju kurung mengikut saiz tak, berapa harga dia

Liena Haslina said...

Salam sy nak tahu harga untuk template2 leher baju kurung mengikut saiz. mudah untuk menebuk leher baju kurung

Sofwa said...

Kalau dekat nak g amik sndiri bole ke? Saya nak nota 3 kanak2 ngn pola tudung.. brpa tu?

Unknown said...

salam,soalan saya sama mcm Farah Are-u
cemana nak order?

Shiken Zani said...

Kalau saya minta adjust ataupun corak leher pattern yg lain boleh tak? Untk yang no6. Dress dalam dia saya nak potongan leher yg lebih modern.

frahman said...

salam,,saya juga nak order,,tp mcm mana..saya nk nota jahit seluar lelaki dan baju kemeja lelaki . ada x?
boleh email saya mcm mana cara
frahman.man@gmail.com

«Oldest ‹Older   201 – 234 of 234   Newer› Newest»