Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, October 9, 2009

My Current Project... :D

Sy baru balik dari pejabat pos lunch tadik.. niat asal nak bank in duit dalam ASB, sekali isi borang n nak tulis no ahli... tadaaa sepraisss!!

Sy terbawa buku ASB 'kekasih cerah' sy... haiiii ting tong sungguh laaa. Tak tau nak pi mana, lunch hour panjang lagi.. nak masuk TESC* jenjalan cuci mata ker, sy dah boikot pasaraya tue okehhh! Masuk nagoya.. mula lah tak dok diam, selongkar habis kain2 langsir sikit2 under item jual murah tue... terpikir 'eeeiisshhh... kalau beli buat langsir taun depan pon okk gakk tuee' Haaaaaaaaa tueeee diaaa org perempuannn... dia punya akal panjanggg, taun depan punya langsir raya, taun nie dah dok kiraii...

Tinggal kain langsir.. tgk pulak kain baju sut. Ada kain yg ok nak buat blouse. Macam2 kaler plak tue... DAN Semuaaaa kalerr cantikk... melonjak lagiii! Terpikir lagi ' nie kalau beli 2m setiap satu pon ok, buat baju utk kakak ker, adik ipar ker, haaaa... mak mertua kerr kan, ok gak nie' Tuee diaa.. jiran sebelah tak masuk list? Tak leh jadi niee... lama2 karang duit nak bank in ASB tue ter 'bank in' kat Nagoya jer karanggg...

Pastue.. tingat la pulak, seluar mmg darurat nak kena buat nie. Yg ada tue dah lusuh.. tinggal berapa lai jer dok pakai. Nak beli siap dah.... tak ker segan? Belajar masuk kelas sana sini, seluar sendiri tak terbuat. Maka beli gak lerr kain utk 3 lai seluar.... bleh gak buat repeat belajar buat pinggang seluar. Masa buat seluar raya 'kekasih cerah' sy ituhari.. part pinggang sy dah lupa step :P

Seee ingat senang ker nak buat seluar? step banyak bukan main.. nak kena alih sana, alih sini... lipat kot sana, lipat kot sini.. Nak ambil note bukannya senang, hanya dengan praktis selalu2 jerk boleh ingat... tambah2 plak org cam sy (read: pelupa!)

Ermm apa tajuk kita tadi? Ok, my current project.. baju raya pesak gantung sy, sy bagi nafas baru sikit ( nafas? :p) Memanglah baju kurung modern, tangan belon tue tengah 'on'...tapi tak dapat lah sy memakainya... sebab Ishak masih lagi menyusu. Susah kan nak selak2 kalau pakai baju kurung modern nie. Tambahan pulak 'kekasih cerah' sy tak berapa gemar baju tangan belon nie... tak cantik n mangsa fesyen katanya :(

Jadi sy 'belonkan' jugak baju kurung pesak gantung sy tue... dengan cara sy sendiri dan kurangkan sedikit ke'tidak cantik'an tue dengan sederhanakannya. Maka hasilnya seperti ini..



Sy jenis yg memilih sikit tentang fesyen.. mmglah sy tau jait baju n boleh jait bila2 masa n byk mana baju sendiri pon. Tapi satu tabiat sy, sy akan sediakan/buat satu baju tue boleh pakai sepanjang masa. Cam gini.. cth skrg tengah hot baju tangan belon, tapi tangan potong kat siku. Tapi sy tak potong tang siku.. nanti fesyen tangan belon org dah tak pakai, so boleh bukak tangan baju nie n kecikkan jadi cam kurung pesak biasa. Jenis kain pon cam gitu. Org pulun la beli kain nama hebat tara mana pon, cth kain angkasawan & nama macam2 .. sy tak berapa suka yg bermusim cam tue. Yg sy suka.. yg jenis boleh pakai selalu.

Ok, sarung sofa pulak. Nie antara satu sebab nape sy tak leh amik pic dekat2 dengan sofa. Sebabnya... baju raya sy dan sarung sofa, mereka betul2 sedondon sekali. Ya ammmpunnn! Mmg sure mendap! :D







Sarung sofa tue sy buat sendiri. Sofa sy mmg tak der slip cover, tapi bila dah lama.. kaler cerah jadik kaler belacan, sy dah rimas. Bila dah tertutup kaler2 belacan tue, lega lah sikit. Ada lah cacat n kurang sana sini... 1st time, tapi nanti bleh cuba lagi. Sarung kusyen yg original... n sarung kusyen tue yg sy kena buat yg lain lepas nie.

2 comments:

Anonymous said...

lawa sarung kusyen tu

azima said...

anonymous..
lawa ka? ngggee.. boleh ler, takat nak pakai sendiri :P