Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, May 3, 2012

acik hang bajet macam McGyver!!!

Assalamualaikum...

blogger.com dah tukar setting ekk? ... menggagau jugak cari mana butang nak post new entry :p

Terjaga di pagi hari khamis yang redup nie... dengan rasa semangat yang meluap-luap, sementara dok preheat nasik, update blog seround... lepas kita belasah nasik nanti baru kita start enjin! LOL

Alhamdulillah... hb sy dah ok, berat pun dah naik rasanya dah bersemangat balik, kalau tidak semua serba tak kena... sy biasanya sihat, bila kejap-kejap pancit nie... rasa sangat-sangat down. Kekadang rasa macam nak duduk saja tak nak buat apa-apa, tapi badan rasa makin lemah.... bila bangkit menyapu atau pi basuh pinggan, berpeluh bercerau... rasa selesa, koi dok galak buat kerja, sat-sat lagi pancit terlebih pulak. Macam-macam....

Bila sy balik kampung? :p  nnggeee,  pi dok tanya orang pulak




















~ si amani... acik hang kalau tak mengusik tak sah :p sy kata... allahh, lentok lah mcm mana pun.... bukan comei sangat punnn! kikikikikik

... masa sebelum sy balik kampung ituhari, tengah tak sihat betul. Balik kampung depa kat kampung dok perasan nampak sy serah...
~ serah nie bahasa german :p orang-orang utara sahaja yg guna, nampak susut/kurus lah

... sy dah agak dah, ubat bagi lalu makan sy.... bawak balik kampung ja! :) Makan ramai-ramai... masak lauk simple2 ikan sepat goreng, ulam pucuk bebuas & sambal belacan jer sudah.... balik sini & semalam sy check  up naik 1.7kg... hambik kau, patutlah sy rasa macam ada benda bergesel ajer bila berjalan... hakhakhakk.

Sy serius suka kalau ramai-ramai duduk makan sekali, masak lauk-lauk kampung.... jangan dok beradon masak susah-susah, simple jer... ikan bakar & ayaq asam pun jadikkk. Pakat dok giliaq tambah nasik, itu yg buat sy syok, lajak makan nasik.

Penawar sy ada kat kampung... bilang sy pada kekasih sy :p
~ tektik baguih punya... supaya nanti selalu-selalu balik kampung, LOL

Ituhari kat rumah, masa sy vacum...
~berhenti makan nasik sat... masak cabai ikan bilis dok memangil-manggil!













... pakai hat mocong tajam tue, sedut habuk celah almari, lepas tue dok melaratlah pi sedut kat stand mannequin yang kaca tue... tup-tup kaca tue malatopp, tergejut acik hang! Punya lah heran... nasib baik tak terpelanting mai ke kaki.

Cunggit lah patung tue kannnn...dah takder stand, ituhari sy jumpa plastersine budak-budak nie, tempek jap bawah kaki... tue pun punya kembang semacam dah, acik hang bajet macam McGyver!!!

Nggggeeeeeeeee!!
~ pic baju2 yg dijahit di fb :p

0 comments: