Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, September 13, 2011

.. peribahasa lain untuk ditoreh tak berdarah :P

Assalamualaikum...

Semalam, sy ada hal & nak kena ke Klang & jumpa kekasih sy di sana. Sy naik bus pergi ke sana... on the way ke sana, dekat roundabout yang ada tugu keris tue.. tiba-tiba bas berhenti mengejut.

Bila dah lepas, sy berdiri & tengok belakang... kebetulan sy duduk di bangku yang kedua belakang. Allahu akbar, dah tertiarap sorang atas jalan. Kat roundabout tue selalu orang main pakai ikut lutut ajer untuk pilih lane. Exora sebelah kanan sekali pon boleh pintas ke kiri untuk ke susur keluar. Dia dah sauk sekali 1 motor & sy rasa orang tue melambung...

... masa sy turun sebelum Mydin, ada pak & mak polisi bertugas di sana. Driver bas bagi tahu ada kemalangan & boleh pulak mereka buat tak tahu. Hello.. yang tertiarap tue manusia, bukan kucing atau anjing. Ok takat tue.. nanti melalut, sy mencarut.

Kemudian, setelah kekasih sy sampai & dah comolot bagai kat situ...
~ at public? wiiiii...

.. kami merempit pulak ke someware area Taman Selatan, urusan sebenarnya di sana. Dan untuk lebih mendramatikkan keadaan, kami kena lalu balik roundabout tue. Sy yang duduk di belakang nie.. rasa macam taik tinggal se camca!
~ hahahha.. pernah dengar peribahasa tue sebelum nie? Ntah lah, kakak sy selalu guna peribahasa tue untuk menunjukkan perasaan yang takut atau terkejut.Kiranya... peribahasa lain utnuk ditoreh tak berdarah :P

Dulu masa muda-muda :p kalau merempit tue yang sy suka... lagi suka kalau merempit di tempat yang jalannya jammed. Rasa macam nak babai sambil bagi flying kiss pada kereta, bas & lori bila berjaya pintas sebab dapat ke depannnnn sekali, nnngggeee. Tapi sekarang nie.. makin tak berani rasanya.

Kekasih sy pon sama.. dia jadi lagi tak confident kalau sy naik motor sekali. Lagi rasa takut sebab nak kena jaga 2 nyawa. Lagi dia tak berani bila selalu tengok gambar-gambar kemalangan ngeri di web http://ondscene.my

... tapi wat to do, dia kerja bebetul di bandar Klang. Waktu balik memang sesak, kalau berkereta memang lambatlah sampai rumah. Tunggulah kot-kot nanti sy dah kaya...
~ ahahaaa bajet macam ada anak raja nak meminang kau!

tunggu sy cukup semangat & kekuatan untuk bekerja sendiri, tailor full time misalnyaa...
~ wiiiiii... full time lah sangat :p Link






0 comments: