Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, September 28, 2011

.. balasan cash yang cepat.

Assalamualaikum..

Tak dinafikanlah, kekadang sy terasa agak berkecil hati...
~ wahhh tetiber ahkak masuk mood touching2 bagai..

... selalu jugak ada orang email, sms bertanya bagai itu dan ini & mintak tolong itu dan ini. Dan bukan nak suruh orang appreciate sangat, cuma itulah kekadang sy terasa hati. Sy tak lah suruh jaja kat orang, kata orang nie baik.... pernah tolong aku bla bla bla. Hatta terima kasih pon sy tak mintak.

Sy jenisnya, kalau sy nak tolong.. sy tolong, kalau sy rasa tak ihklas, sy tak tolong. Sy malas nanti kalau sy tolong & at the on of the day.. yg sy tolong tue tak kena atau tak sesuai, sy terasa hati, hati sy berkata yang bukan-bukan, sy berdosa. Sy dah la jenis yang...

7.00 am rasa sakit hati & dok berkata yang bukan2..
7.02 am Allah dah balas cash, tersepit jari kat mesin jahit

.. balasan cash sy cepat.

Ini kisahnya pagi tadi, sy sekarang dah tak boleh berjaga malam sangat.. asal Ishak merengek nak mintak teman tidur, sy pon larutt... tertidur sekali.

Jadi, sekarang menjahit sebelah pagi pulak. Sy rasa, sy dah cukup tidur, tapi dek kerana dosa kering. Tengah menjahit elok-elok, tetiba pi sua jari kat mesin jahit. Dah tersepit jari... bukannya mengantuk sangat pon.

Kekadang tue, rasa meradang sambil sambil berjalan & sambil hati berkata yang bukan-bukan... bammmm.. kaki dah tersepak pintu. Melejat-lejat rasa sakit ibu jari kaki tue. Dan itulah yang buat sy rasa malas nak tolong.


Ituhari.. berderet-deret 3 kali jari sy tersepit pintu. Masuk kereta jari pi tadah kat pintu & tangan sebelah lagi pi tutup pintu.. sampai mengetaq kepala tahan sakit. Kekadang sy dok fikir, orang lain buat jahat okkk ajer... selamat ajer dia, aku nie jangan kata nak buat jahat.. berkata kat hati pon dah macam-macam sakit dapat :p

Jadi bajet-bajet sikitlah kalau nak minta tolong seseorang. Jangan lah sampai memberatkan sangat orang itu... kalau pertolongan yang diberi tak memuaskan tak payah lah komplen sangat, sebab namanya pon nak mintak tolong.

Nanti asalnya nak tolong.. sepatutnya pahala tue, yang dapatnya dosa kering & berdarah jari tersepit mesin jahit atau berdenyut ibu jari kaki terlanggar pintu atau sakit urat jari tersepi pintu.

Every single SMS yang sy reply untuk tolong menjawap soalan yang ditanya, sape nak bayar tue? See.... memang buruk perangai sy kalau sy dah masuk mood berkira. Sy pon benci dengan diri sy sendiri kalau sy buat perangai macam nie.

Tapi, bab berdarah jari tersepit mesin jahit atau berdenyut ibu jari kaki terlanggar pintu atau sakit urat jari tersepi pintu... sapa nak tolong tue?

0 comments: