Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..
~ Ada soalan? klik disini : ... tanya kat azima
~ buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq

Saturday, June 9, 2012

Let go : jubah princess cutting..

Assalamualaikum...

Daripada petang semalam sampai petang nie kerjakan baju nie, mesin jahit buat hal..... 


Ituhari kan sy ada tunjuk cara nak DIY jarum pada tapak mesin jahit tepi? Haaaaa.... semalam sy jahit tetiba mesin jahit buat hal & tgk jarum tue dah tinggal satu. Sy DIY jarum yang baru, dah terpendek la pulak.... rupanya kalau pendek pun tak boleh..... nak mengamuk plak rasa :p


Pagi tadi, sy bubuh pulak jarum yang baru.... baru ok. Jubah princess cutting nie sy buat size M, punya dok ulang jahit tepi yang tak menjadi sampai baju nie dah terkecik ke size S dah.


Jubah princess cutting cubaan pertama nie sy nak let go.... ada 3 kecacatan pada baju nie (rujuk pic)


Let go item : jubah princess cutting, material lycra valvet size S, RM 80 + RM 7 poslaju (s'jung)






1- jahitan melengkung ke dalam, mesin jahit buat hal

 2- corak tak sama tengah


3- koyak masa tetas jahitan yg x cantik.... nanti sy jahit butang hujung tangan hopefully akan cover balik



0 comments: