Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, November 5, 2009

My project lagi??

Assalamualaikumm..
Per kabar semua? Haaaa.. my project lagi kan?
~matilerrr.. org kata dah habis dah ker bende nak di jual? ekeke idea lom mari.. nanti2 kot dapat idea cam mana nak makeover stoken busuk jadi benda terpakai.. nanti sy jual.. tanak beli stoken busuk, sy jual idea cam mana nak makeover ker, kelas online makeover ker kan nggeee.. merapu!

Blog sy nie dah sarat giler ngan load macam2.. tue tak masuk bunga2 lagi. Harap2 jangan sampai ada yg kena pecerah bunga dulu kalau nak view ihikk! Kenapa bunga? Kenapa tak bubuh/pilih backgound yg related sikit ngan menjait.. bubuh pic tali tape ker, gunting ker, benang ker.. kan sinonim sket, ada connection kannn?

In real life, jangan dok cari bunga sekuntum pon elok berhias dlm rumah sy... plastik atau hidup. Yg plastik hidup habis simpan bawah katil.. pasal segan (read: pemalas!) nak buang habuk2. Yg hidup.. mmg tak pernah ada. Track rekod sy utk menanam pokok dan pokok itu hidup dengan subur sangatlah burukkkk :( Sy tanam pokok kektus pon matiii! ~~ nyorokkk! Kecualilah orangnya.. mmg subur nggeee!!

Jadi sy lampiaskan (lampiaskan?) keinginan menanam bunga tue dlm alam maya jerk la. Cubaan menanam bunga dlm real life pasti jadi cam pokok cili yg sy kidnap dari kakak sy ituhari... ngggeee. Datang dari kampung elokkkk jer pokok tue daun lebat, hijau.. ada buah 3-4 biji. Dah sy yg membela... daun dah kuning2, buah yg ituhari tue jerla.. pastue dah tak kuar2 lagi. Kakak sy sms tanya smlm... cam mana ngan pokok cili? Huuurrmmm... apa nak jawap ekkk, cerita yg sebenar.. kan dah 3-4 hari nie berhujan. So sy tak jenguk pon, ntah2 abis dihanyut air pon tatauuu, tapi tak bagi tau kat dia, bagi tau pokok kurang subur jerr. Ngggee ayat cover2.

Kan manusia tue ada kelebihan, ada kekurangan.. ~ayat cover2 lagi. Kalau ada yg bagi tahu... "azima, sy buat baju kurung jadi sarung bantal!" Gulpp.. terer gak tue, boleh pakai gak sarung bantal tue. Sy buat donat, jadi ketul batu lagi tererr, tak tahuu.. nngeeee!

Tapi yg penting cuba, jangan tanya sy.. kalau sy beli nota u, u agak2 sy boleh jahit tak? Tengok 'pentium' lah sy kataa.. ada setengah, buat menjadi.. ada setengah tak jadi. Tapi yg penting.. nak tau hasil of course kena cuba dulu. Then baru tau.. menjadi ker tak.

Cerita pasal cuba, nie asalnya percubaan sy tahun 2004, based on surat kabar lama tue lah. Cubaan sy buat sarung kusyen utk sofa yg sy ada tunjuk ituhari. Sarung kusyen utk sofa tue ada ada 2 persalinan. Yang ini ialah persalinan mereka yg ke tiga.. kaler cerah.. hurmm berbahagialah sofa2 itu nanti jadi kaler macam2 dek buatan Ishak & Idris.



jangan tengok jari yg runcing mulus tue... nggggeee tgk pada date surat kabar tue 22 November 2004



Bersepah! Well... itu memang cara sy bekerja, bersepah mean sy buat kerja. Jangan kacau!



Aper pulak pola kusyen ada ketiak2 bagaii?



Cam kertas x der harga jer.. tp kalau usaha, kertas x der harga nie boleh jana income

0 comments: