Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, September 3, 2012

... mereka kecil tapi jiwa besar.

Assalamualaikum...

Sy dok teringat lagi cerita masa raya yang lepas, tentang ahmad & muhammad masa raya ke berapa ntah. Baru sy tau yang mak depa nie dah meninggal.... sebak sungguh rasa. Dalam pada kita duk sibuk sana sini uruskan urusan-urusan sendiri, rupa-rupanya ada orang yang tengah diuji. Dan dalam pada kita tengah seronok- seronok, ada orang yang berduka.

Sy tak tengok dari mula cerita tue, jadinya tak tau lah yang mak depa nie dah meninggal. Bila sampai part abah depa drive balik dari sekolah & tengah plan nak masak apa untuk berbuka, bila masa ahmad & muhammad nie dok cerita macam mana depa jaga adik-adik...... rasa macam pelik jugak. Bila raya depa pi kubur, baru tau.... kita yg tengok nie tak tahan dah, terus buka cerita ayaq mata.

Kita sangka ujian yang kita rasakan nie besar, rupanya ada lagi orang yang diuji dengan ujian yang lebih besar. Dalam keadaan fizikal yang tak sempurna, kehilangan ibu sejak kecil... sy rasa kalau sy jadi depa, jangan kata semangat nak teruskan hidup, rasanya nak angkat muka sekali pun tak der daya....

... mereka kecil tapi jiwa besar.


2 comments:

Suzie said...

a'a...tahun ni kot mak dia orag meninggal ....ada dalam berita

azima said...

haah... tahun lepas, kiranya nie tahun pertama beraya tanpa mak... sungguh kesian kan...