Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, September 11, 2012

dunia nie macam meminum air laut, banyak mana pun diminum takkan habis.... lagi dahaga adalah!

Assalamualaikum...

Malam hari selalunya sy dah pancit & ingat nak rehat2 ajer dah... waktu akhir2 mengandung nie, duduk penat.. berdiri lagikan penat. Tapi cerita siang tadi buat sy fikir banyak..... ia tentang ujian di hari tua.

Ini yang sy selalu fikir, sy nie belajar tak cerdik, rupa lagikan tak ada :p selengee ajer, LOL... anak orang kampung, orang miskennn, kerja pun kuli-kuli sahaja...

... sesuai sangat dengan lirik anak kampung nuh?

Tapi bila sy compare-compare dengan orang lain, rasanya sy lah yang sepatutnya banyak bersyukur. Sy tak pernah rasa kurang... kalau kurang pun, i'allah dengan akal & kederat yang Allah bagi, sy tahu nak cari kat mana & nanti-nanti adalah tue...

... jalannya tue ada & nampak, cuma kena usaha lebih.

Tapi bila sy lihat orang lain, bila diuji dan tak nampak jalan, tenggelam punca.... itu yang pada masa nie buat sy rasa bersyukur sangat. Sy selalu doa-doa, jika ujian ke atas sy akan datang pada hari tua nanti... moga-moga tika itu sy masih kuat & sy masih nampak punca. Moga-moga akal masih ada, tulang 4 kerat masih boleh bekerja & masih ada orang-orang di belakang yang masih menyokong sy...

... ok tanak sedih2, nanti baby ciwek :P


Ini batch baju yang last, sy dok ingat nak ambil jugak tempahan sehelai dua lagi... tapi takut nanti sy terkejar-kejar plak.







Sy hanya jahit readymade telekung... yg dah potong agak banyak juga, ini kira ikut rezeki. Kalau larat jahit, siap lah.... kalau tak dan siap pun kira nasiblah. Taknak terkejar2, biar sy bersalin dengan rasa aman... :p  dunia nie macam meminum air laut, banyak mana pun diminun takkan habis.... lagi dahaga adalah!

5 comments:

MAK TEH said...

salamdik azima, dik jual tak customized paten baju ni, mak teh berminat,nak wat paten sendiri x pandai, kalu dah ada paten, bole potong dan jahitsendiri.wasalam.selamat hari raya

azima said...

salam... makteh, sebenarnya utk baju2 yg sy buat jual, sy tak jual polanya.. maaf ya :)

siti arvina said...

assalamualaikum azima.
Tumpan tanya. Jubah hitam dan merah adakah jubah panel. kalo jubah biasa, berapa biasanya luas bawah supaya nampak bergelombang dgn cantik.:)

Gee said...

salam azima akak betul2 berminat dgn telekung yg azima jual ni,nanti akak call ya,tapi nak panggil azura ke azima..??baju jubah pun nak juga heehee nak wat bisnes cikit2 cari belanja utk anak2....

azima said...

siti..

itu jubah berpanel & luas jubah guna 2m kain

gee..
tempahan baju & telekung semua sy tutup, minggu depan due sy bersalin & i'allah lepas pantang nanti buka balik