Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, October 31, 2012

... ibu beranak tiga.

Assalamualaikum...

Dah lama tak update blog, sy baru ja duduk & type assalamulaikum... dah weeekkk budak nie dah jaga, abis cam no :p

Si ilyas nie masa baru2 ituhari, siang tido & malam jaga. Bila dia tido, kita nie suka dok usik2 bagi jaga, geram nak main dengan dia. Bila malam, kita nak tido... tapi dia nak main & nak duduk atas riba... jadinya, baring tapi bersila kaki & riba anak. Multitasking kannnn...

Sekali dia bunyi, weekk... kita nie bangkit dan dan tue jugak tapi mata dok pejam lagi :p :p Tapi dalam sehari dua nie, dia jaga pagi pulak.. lepas mandi pagi sampai pukul 11 baru tido. Jadinya kita nie sampai kul 11 lah duduk riba anak.

Orang dok tanya dah bila buka balik tempahan? Tak tau lah macam mana... alangkah ituhari masa sy baru lepas bersalin & lewat pos oder pun masing-masing dok SMS bagai. Ini kan pulak tempahan baju orang nak dijahit... takut tak dan. Ikutkan hati macam nak duduk saja tak mau ambil tempahan, ingat nak kelebek anak ajer.

Tapi dok ingat tak menjahit nanti bosan, sekarang yang dok dalam pantang pun pi langgar pantang menjahit jugeekkk :p LOL Sy ada lah menjahit baju sepasang & tudung utk diri sendiri, telekung & J skirt yang kakak2 oder sebab dok ingat nanti dalam bulan 11 nak balik kampung.

Tak lah kuat sangat lagi, tapi jahitan bersalin semua dah kering elok & badan pun dah lasak sikit. Tengok lah nanti mcm mana.... idea menjahit banyak dah nie sebenarnya.

Ituhari kakak sy dok perangat MMS gambaq kek coklat kukuih dia... budak-budak kat rumah nie pun suruh buat kek jugak. Kek coklat dia dah jemu jugak dah, sy pon google lah kek marble... budak-budak nie kata nak buat pasal boleh bubuh kaler macam-macam.



Alih-alih jadi macam nie saja... kakakkakaka, tapi sy pun tak nak kalah, MMS jugak kat kakak sy... kek marble versi aku, ibu beranak tiga! Dia kata jadilahhhh.... asalkan boleh makan. Memang outcome kek ibu beranak tiga nie kena sendu sedikit, sebab semuanya anak lelaki... kami tak sekreatif mana... janji lincin. LOL


0 comments: